Shanim nefunkcni HW
Moderátoři: no-X, Moderátoři
Shanim nefunkcni HW
Zdar, rikal jsem si, ze tohle bude to nejlepsi misto, kde se zeptat. Shanim velke mnozstvi nefunkcniho nebo nepotrebneho hw, idealne za odvoz/postovne nebo nejaky maly baksis. Vim, ze se hw casto vykupuje na vahu, par z vas se tu o tom zminovalo. Jde mi o proof-of-concept chemicke extrakce zlata, tudiz by to mel byt hw se zlacenymi konektory, kontakty etc. Uz na par desetin gramu je treba velka spousta chemie, vybaveni a samozrejme toho srotu, takze to neni zrovna prakticky postup, ale jak rikam, jde me vic o PoC nez prakticky uzitek, konecne, o prakticnosti 3Dfx ve Win10 v roce 2015 by se taky dalo polemizovat a stejne to delame. Takze, mel by nekdo napad?
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Shanim nefunkcni HW
je tomu tak tri roky zpet, co jsem tu nabizel stary HW (funkcni i nefunkcni). jutes tak dlouho sliboval, ze si 30kg odveze, az jsem ho nakonec odvezl ja - do srotu:-)
Bohuzel tak prvni PoC bude asi spocivat v uskutecneni transakce:-)
Bohuzel tak prvni PoC bude asi spocivat v uskutecneni transakce:-)
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
A jeje, no to je skoda, minuli jsme se o tri roky. Treba by jeste nekdo neco nasel..?
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
No a tom je nejhorsi, ze je tomu sotva mesic, co jsem ten HW odvezl:-) Takze ne o tri roky, ale o mesic:-(
Rozhodil jsem site, ale uz nejsou tak huste jako driv, treba se neco najde.
Rozhodil jsem site, ale uz nejsou tak huste jako driv, treba se neco najde.
Sakra, no to je jina! Jeste o min, pred tremi tydny jsem zacal shanet tygliky pro taveni kovu, takze jsme se minuli asi o tyden. No to je pech! Kam jsi to odvezl, nekam do sberneho dvora?
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
No coby, prebira se v tom..
radia sa medzi to aj zdroje eurocase?
Tam se bojim, ze bychom zlato asi pohledali.. Copak, mas jich valnik a nevis, co s nimi?
mam tu kadejake zdroje, aj fotron piskajuci, a hlavne zakladovky z pc a notasov... ale posta ta vyjde viac ako to zlato co je v tom alebo mozno ani neni v tejto ultralacnej dobe, posledne co rozberam notbuky tak su aj panty z plastu
Jj, ted mi jde 30kg PSU ze Slovenska, ale vyplati se to jen proto, ze jsou funkcni. Na hobby jako je novodoba alchymie by se to moc nevyplatilo.
Znam cloveka po mailu co jednou za pul roku objede pulku moravy a pak odveze plnej vozik+kufr HW nekam do vykupu. Asi si tim dobre privydelava. Ten urcite tvou pozadovanou hmotnost mit bude. Problem je v tom ze nevim za kolik ti to pusti.
Ja mam ted jen jednu poloprazdnou bednu (od pc) vadnych desek, ale jeste z nich nejsou odpajene chipsety s integrovanýma grafikama co si schovavam a fakt nevim kolik to vazi. Navic to nebude reprezentativni vzorek kdyz tam budou chybet ty nejvetsi cipy.
Co sem slysel i od jineho cloveka co delal primo ve firme co to likviduje a rikal ze meli i nejaky analyzator slozeni, tak nejvic zlata/platiny/drahych kovu atd je ve starych keramickych procesorech (tzn max P1/K6-2), v novejsich plastovych uz je to pry slabota (plati cim starsi, tim lepsi). Vsak jsme taky po protekci jednou kupovali procesory z podobne sberny a prodali nam to ale jen pri cene 1000kč/kg, což se pořád dalo, protože procesory moc neváží, ale to už je dávno.
Ja mam ted jen jednu poloprazdnou bednu (od pc) vadnych desek, ale jeste z nich nejsou odpajene chipsety s integrovanýma grafikama co si schovavam a fakt nevim kolik to vazi. Navic to nebude reprezentativni vzorek kdyz tam budou chybet ty nejvetsi cipy.
Co sem slysel i od jineho cloveka co delal primo ve firme co to likviduje a rikal ze meli i nejaky analyzator slozeni, tak nejvic zlata/platiny/drahych kovu atd je ve starych keramickych procesorech (tzn max P1/K6-2), v novejsich plastovych uz je to pry slabota (plati cim starsi, tim lepsi). Vsak jsme taky po protekci jednou kupovali procesory z podobne sberny a prodali nam to ale jen pri cene 1000kč/kg, což se pořád dalo, protože procesory moc neváží, ale to už je dávno.
Sbírka na http://vlask.vgamuseum.info/
Me nejde o zadny reprezentativni vzorek, ale o proces samotny. Navic kvuli postupu /kyslicena lazen AR, extrakce z roztoku, obloukova pec/me zajima spise platovani, takze mi jde hlavne o konektory na deskach, pridavne karty a pod, nez soucastky obsahujici zlato uvnitr, takze desky a karty obrane o soucastky jsou vlastne idealnim vstupem, kdy obvykle odrezu jen edge konektor samotny, usnadnuje to manipulaci. Jinak nejvetsi obsah zlata melo snad Pentium MMX, jestli si vzpominam spravne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejvic zlata obsahuje Pentium Pro, protoze pouzdro obsahuje dva samostatne kusy kremiku - jadro + cache. Bohuzel cena je diky tomu hodne vysoko a je docela problem je kupovat na sberatelske ucely.
je to asi jako by jsi se zeptal cigana jestli ti neda zadarmo kontejner srotu ...