Voodoo portable

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

havli
Kontaktovat uživatele:

Voodoo portable

Příspěvek od havli »

O tomhle uz se toho hodne napsalo, ale zadny horovy reseni dosud neexistuje, nebo aspon o zadnym nevim. Takze jsem se rozhodnul dotahnout tuhle vyzvu do konce. :twisted:

Puvodne jsem taky uvazoval o pouziti MS-6168, ale nejvetsi nevyhoda je docela slabej vykon a jen 8MB video ram. Dalsi plan bylo PIII-S 1,4 na mATX desce + V3 3000 AGP, to uz je o neco lepsi, ale porad to neni ono. Dalsi krok byla vymena V3 za V4, vykon o neco stoupnul, zvlada vetsi textury..... ale AA pri nativnim rozliseni 1024x768 vesmes nepouzitelny, malo vykonu. Takze nezbejva nez narvat dovnitr V5 :twisted: :twisted: :twisted: Sice je to dost velka karta, ale vejde se. PIII uz neni pro V5 uplne ono, takze CPU bude radsi athlon XP. Nebude o moc rychlejsi, ale s462 desky maj vestaveny USB 2.0 a LAN, to bych pro tualatina hledal tezko.

Vysledek bude vypadat jako pomerne velkej, ale hlavne tlustej a tezkej notebook (material preklizka a hlinikovej plech). Bohuzel rozmery urcuje LCD, takze se dovnitr uplne v pohode vejde V5 a full ATX deska :roll: Na vahu moc ohlizet nebudu, priorita je co nejmensi tloustka. Tohle je celkem uzitecna vecicka (predpokladam, ze se to da normalne o 180° otocit a vznikne AGP 2x)....V5 nalezato zabere minimum mista. Jako opticka mechanika bude pouzita notebookova DVD-ROM. HDD bude samozrejme taky 2,5'', vzhledem k cene a kapacite pouziju sata, IDE jsou hrozne drahy. Zdroj bude klasickej ATX umistenej v krabici bokem, do VP povede jen 20pin ATX zredukovanej na minimum kabelu. LCD je napajeny z 12V, takze bez problemu.

Parametry:

rozmery: sirka 36cm ; hloubka 29cm ; vyska cca 10cm (5 LCD + 5 zakladna)
hmotnost: ?

LCD: 15'' 1024x768
CPU: AXP 1800+ @ kompromis mezi vykonem a uchladitelnosti
MB: Biostar M7VIW-D (a ne, ze mi ji nekdo odsud bude drazit) :twisted:
RAM: 1GB DDR (asi)
HDD: >=80GB sata, 2,5''
DVD: slim DVD-ROM, ide
konektivita: 10/100 ethernet + USB wifi

Prvni krok ve vyrobe je viko s LCD, na tom jsem uz trochu zapracoval...
Obrázek

Obrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

parada,dufam ze sa ti to podari ;)P
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo »

v mem podani vypadal voodoo-portable asi nejak takhle:
Obrázek
ale v podstate jsem jen slozil bezne komponenty s minimem pridaneho usili..
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Vrchni cast uz je skoro hotova
Obrázek

detail konstrukce pro upevnění pantu (levý dolní roh)
Obrázek

pravý horní roh
Obrázek
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Jak to je s tím LCD? To je stolní, nebo z notebooku?
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Stolni, napajeny z 12V, pripojeny klasicky pres VGA.
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Tak to jo. Už jsem si říkal, jak bys dokázal připojit LVDS panel notebooku k Voodoo kartě.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

I to by nejspis slo, ale radsi jsem se vydal jistejsi cestou.
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Z ebay dorazily dalsi dily na stavbu VP. (thx Bezmozek :wink: )

Obrázek

Takhle nejak bude umistena grafika nad deskou. Ve finalni verzi samozrejme V5, pro zbezny otestovani redukce jsem pouzil TNT2. Draty na redukci jsou bohuzel mnohem silnejsi nez jsem cekal a nejdou tak dobre ohnout. Tak holt bude zakladna VP asi o dva centimetry vyssi, zase nebudu muset rezat chladic CPU. :roll:
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tak po nejakym case jsem obnovil tenhle projekt. Vrchni cast s LCD je tak z 80% hotova, dokoncim ji pozdeji. Ted budu pracovat na zakladne stroje. Prozatim je rozpracovana spodni deska. Na fotce je rozlozeni komponent. V pravym spodnim rohu bude jeste dvd-rom, pridelana nad HDD. Chladice na bocich jsou jen pro vymezeni prostoru. Ve skutecnosti budou na jejich mistech 40mm ventilatory. 3 vlevo budou nasavat studenej vzduch a foukat ho vrchem a castecne i spodem pres V5. Dva napravo budou pres chladic CPU nasavat a vyfukovat horkej vzduch ven. Treti bude chladit napajeci obvody na MB.

Obrázek
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Dalsi pokrok, takhle se VP zmenilo po trech dnech prace...
Obrázek

Uchyceni grafiky je univerzal, takze se da pouzit libovolna 3dfx i non-3dfx karta.
Obrázek

Detail leve strany
Obrázek

Detail prave strany
Obrázek

Vystupni konektory z MB. Fotka trochu klame, dira je presna - vsechny porty jsou pouzitelny. Ve finalni verzi budou sundavaci dvirka.

Obrázek

Vystup(y) grafiky. Cela karta je posunuta trochu dovnitr, aby kabel k LCD mohl bejt tazenej vnitrkem. Tady taky bude krytka, ktera se sunda jen v pripade pripojenyho externiho monitoru.

Obrázek

Jako dalsi krok musim vymyslet a vyrobit drzak na hdd a cd mechaniku, coz neni zase tak snadny, jak jsem si puvodne myslel... :roll:
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

tu bednu mas mozna zbytecne velkou :-) ja bych ten zdroj dal dovnitr, mrkni po netu na nejake zdroje ze znackovych sestev dell, compaq, FS atd ... tam jsou kolikrat male nudle co by ti tam vesel a ze ma 150W ti uplne staci
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Velikost bohuzel urcuje LCD, ale zase tolik mista navic v zakladne neni. Na fotce neni dvd mechanika, ta zabere spolu s diskama celej pravej roh. Pak jeste prijde dat dovnitr nejakej USB hub, wifi modul, redukce USB->sata, na bok nebo dopredu vyvedeny audio konektory a USB...atd. Zauvazuju o tom, ale taky si nejsem jistej, jestli by 150W stacilo...
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

urcite stacil, tyhle slim sestavy vali na 150w v pohode s P4, tam se nepocita ze bys tam cpal 4 disky, a nejakou silenou grafiku a dalsi karty
tato sestava je stara jak metuzalem kdy stacila 200-250w tak bych se nebal

jasne nevim jake mas plany, ale napadlo me to, ze by to mozna slo ...
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tak jeste je potreba zapocitat LCD, ktery zere tusim kolem 2,5A na 12V. V5 si taky neco vezme, krom toho uvazuju, ze bych obcas nahodil lepsi grafiku na novejsi hry. Nejspis radeona 9600/9700/9800, a ten taky ma nejakou spotrebu. Nerad bych, aby to shorelo :twisted: ...
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

havli: co tenhle zdroj ? 300w by teoreticky melo staci,ale otazka jestli jestli by vesel dovnitr http://www.alza.cz/seasonic-ss-300tfx-d199543.htm
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

300W by urcite stacilo, ale rozmery jsou moc velky. Volny misto vevnitr ma rozmery cca 15x6x4 cm. A pochybuju, ze nejakej patricne vykonnej zdroj se do takhle malyho prostoru vejde.
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ok: je sice znackova lae uz preci jenom pouzivana vec,nemuzes vedet co vsechno to uz ma sebou..
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Prihodim sem par poznatku ohledne toho AGP riseru. Kvalita zpracovani nevalna, ostatne co taky cekat za ty prachy... Plosnak, na kterym je pripajenej AGP slot, ma z druhy strany normalni AGP kontakty - co se zastrci do MB, a na ne jsou normalne pripajeny draty. Neni nad univerzalni dily. :roll:

A co se tyce funkcnosti, taky zadna slava. Inzerujou to jako AGP 8x, ale dost pochybuju, ze to dokaze takhle fungovat. Vyzkousel jsem pres to ruzny grafiky - GF256, 3, 4Ti, Radeon 256, 9000, V3 a V4. Jediny, co fungovalo, je V4. Ostatni po instalaci ovladace pri nabihani win zamrzly (V3 a radeony). GF zdanlive chodily, ale po spusteni 3D byly naprosto bruntalni artefakty, blikajici barvy a nakonec zatuh. Tak jsem premyslel, proc jen V4 funguje a ostatni ne..... nakonec me napadlo, ze V4 mi ve vsech deskach behala jen AGP 1x (ackoliv teoreticky ma umet 4x). Kdezto ostatni grafiky vcetne V3 bezely 2X, coz se ukazalo jako duvod nestability. Momentalne zkousim GF4 Ti 4600 a po prepnuti v BIOSu na AGP 1x najednou zacala fungovat.

Zkousel jsem ty kabely i odstinit alobalem, ale nema to vubec zadnej vliv. Asi jsou ty draty az prilis dlouhy, aby to mohlo fungovat takhle rychle....
Odpovědět