AGP 8× (v3.0, 1.5 V) @3.3V pro Voodoo5

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

AGP 8× (v3.0, 1.5 V) @3.3V pro Voodoo5

Příspěvek od -HoNY- »

Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

No bomba. Když jsem tohle před více jak rokem udělal žádný thready se nezakládaly. Neni se ani čim chlubit. Nforce 2 stejně tak jak 3 nemaj protekci proti 3,3v kartám jako třeba intely a tak se ten systém s tim spustí. Přesně na tomhle abitu jsem to taky rozjel. Ale kuchat do Voodoo5 neni nic čim by se dalo chlubit, udělal jsem to až když jsem měl 5500 AGP dvě, dříve jsem preferoval kuchat slot na desce. Aneb mé výsledky v benchamrkách na NF3 platformě, atd:

viewtopic.php?t=59&start=40
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

je to sice sranda,ale realny vyznam je pomerne nizky,stejne tam neda o moc rychlejsi procak..ale pravda je ze na realny vyznam sme tu nikdy moc nehrali,takze what the hell,sometimes you just gotta have fun :D
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

No abych pravdu řekl, s K8 to znát už bylo, ale i co se týče K7, mezi VIA odpady a NF2 je kurevskej rozdíl, až jsem tomu nevěřil. Kdysi když jsem updatoval z K7 Barton 2,2ghz na K8 Winchester 2,5ghz se mi FPS v UT 2004 s GF4TI zdvojnásobilo a byl jsem z toho unešen. Po letech jsem zjistil že to nebylo jen tou K8.

Když jsem nedávno zkoušel K7 2,4ghz s mou bejvalou Voodoo machine ala KT333 a pak ten samej takt (jo, FSB bylo vejš) ale s NF2, tak jsem si s tou NF2 připadal skoro jak tehdy na tý K8, čili celej posun mezi K7 a K8 kde jsem si kdysi myslel že jde o CPU, tak z 50% šlo o chipset.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

XAN píše:... Nforce 2 stejně tak jak 3 nemaj protekci proti 3,3v kartám ...
To fakt stačí jen proříznout slot a do A34 pustit 3,3V natvrdo ze zdroje?
Nic víc? :shock:
Do you Voodoo?
Kayman
Linux user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kayman »

wow, takze v5 5500agp s am2 procesorom :) (asrock am2nf3)
:)
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bezmozek píše:
XAN píše:... Nforce 2 stejně tak jak 3 nemaj protekci proti 3,3v kartám ...
To fakt stačí jen proříznout slot a do A34 pustit 3,3V natvrdo ze zdroje?
Nic víc? :shock:
Ne to nepůjde, je to signaling, žádné napájecí napětí.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

A co je teda potřeba ještě udělat? Na tom italskym foru to vypadá, že nic víc není potřeba, co mi uniká? :oops:
Do you Voodoo?
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Uniká ti to, že to půjde, ale nikam nic ze zdroje pouštět nebudeš. (pokud nechceš kouřové a možná i světelné efekty). Voodoo3, Savage 4, Kyro2, Voodoo5 potřebujou 3,3v signaling, nicméně, fungujou i s 2,5v, tak to prostě je, jen vyřízneš slot a jedeš, žádnej problém.

POZOR! Neplatí to pro všechny 3,3v karty, jen ty co jsem vyjmenoval, za ty můžu dát ruku do ohně, když jsem zkusil maxtor G100, tak tam byl zkrat a odpálila mi dvě desky. :roll:

Upřímě, moje V5 kterou jsem řezal, potřebuje 2,7v. Pči 2,5v nic, 2,6 post ok ale tuhne v SLI a 2,7v OK. Bylo třeba mít desku co umí zvednout napětí do AGP na 2,7 aspoň. Což tenhle Abit byl, ta MSI s Nforce 3 taky. Ale ten Asrock co ps47 linkoval ne, takže o ten jsem se ani nepokoušel. Na druhou stranu ta druhá co mám, tý stačí 2,5v. Je to tedy i štěstí na kus. Vyjímka byla ta MSI K8 neo 3 nebo jak se jmenuje, ta Socket 754 a AGR slotem. Ten AGR slot totiž asi nativně dodává 3,3v, tam mi chodila jak z praku bez jakýhokoliv nastavování.

Má voodoo machine ale je stejně teĎ založená na E5200 @ 3,8ghz a Intel 975x desce s PCI-X64 sloty, kde mam V5 5500 PCI a v tom PCI-X slotu mam oproti normálnímu PCI v geometricky náročnejch situacích FPS větší o 50%, je to zatim nej podvozek co jsem měl s Voodoo. Pokud jsem v 3Dmarku 01 dal s V5 6000 stejný body na K7 jak s 5500 na K8, tak teď by to bylo ještě víc, ale nemam teĎ náladu tam rvát win 98 jen na ten test. Mam tu teĎ samý 2gb moduly a potřebuju tam 1gb aby win98 naběhly.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Díky, já právě myslel, že tím drátem ze zdroje obešel to, pokud deska neumí těch 3,3(2,7)V signaling. Proč to tam teda dělal? :shock:
Desek s PCI-X sloty asi moc není a nechci za to dávat bambilion, stačilo by mi rozchodit obyčejný AGP, tu Neo3 jsem teď honil dva dny, ale ať mám CPU 2,4 nebo 2,6GHz výsledky jsou uplně stejný, mám podezření právě na ten AGR slot, protože nepomohlo ani přetaktování V5@183MHz :?
Do you Voodoo?
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Na aukru se obcas deska s PCI-X objevi. Ja jsem nekdy v prosinci do hlavniho kompu koupil tuhle za 1500 a jsem s ni naprosto spokojenej. Taktovat se na ni da docela dobre, vykon solidni, CF taky bez problemu. V5 jsem jeste nezkousel, snad casem. :oops:
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Jo Havli, tohle jem přesně ta deska co mám.

A To Bezmozek - Já nevim proč a kam vedl ten drát, každopádně to označuji za zhovadilost a jelikož neznám přesný zapojení AGP, tak bych řekl že chtěl vypadat jako frajer a prostě to navařil na jeden neapojenej pin. Tohle tam vůbec třeba není, naopak, považuji to za sebevražednej krok.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

XAN píše:Jo Havli, tohle jem přesně ta deska co mám.

A To Bezmozek - Já nevim proč a kam vedl ten drát, ...
Ten drát podle mě upravoval zpětnou vazbu u mosu, co zesiloval signál. řekl bych, že šlo o něco na způsob HW zvýšení napězí o 0,1 - 0,3 V místo položky v BIOSu.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Tak jsem to zkusil na Solteku AN35N (nf2) ale s voodoo to nepostne, pod AGP slot nějakej doveda dal pěkňoučkou červenou diodu AGP proof, která na mě dycky zamrkala jak jsem to zkusil, no aspoň jsem se procvičil v prořezávání slotu. :roll:

2XAN: Ta nf3 MSI o který byla řeč, to byla MS-7030? Šlo to hned?
Do you Voodoo?
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Ano byla to ona a rovnou to nešlo. Napřed jsem s jinou kartou musel v biosu nastavit aGP voltage na +0,3v s 0,2v to ještě postlo ale SLI bylo unstable. Ale je to kus od kusu. Ňáká karta můře jít ok na defaultu, jiníé nemusí vůbec.

Pokud chceš K8 tak je lepší si sehnat tu s AGR slotem, ten je totiž jak jsem zjistil plně AGP 3,3v ready.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

K8 Neo3 mám, proti i440 je to pecka, ale co jsem koukal tak výsledek není o moc lepší jak ostatní tady s K7, mám podezření právě na ten AGR slot, že je brzda, tak bych to chtěl zkusit v "opravdovym" AGP, ale i tak díky, teď se jedna válí na aukru, tak jí zkusim a uvidim. V nejhoršim bude mít zas někdo ze známejch stahovadlo 8-)
Do you Voodoo?
socket

Příspěvek od socket »

skuste zohnat soyo k8usa :) 8-)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Prej na ní nejde moc točit ale , heh..... a poro voodoo každej mhz na cpu dobrej. Navíc když to jde rozjet na s 939 Nforce 3 tak to bude lepší, ale jen o chloupek. Zkoušel jsem tu desku co Asrock doteď prodává kam jdou i nejnovější Phenomy a má Nforce 3. Já sebevrah jsem tam narval Voodoo5 6000. Post ok, bios ok, ale vždy výtuh v 2D části instalace win, takže s tím nejede.
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Bezmozek:

AGR podle me neni nic jinyho nez obycejny 33 MHz/32 bit PCI, akorat s AGP konektorem. Pokud tu desku budes mit tak schvalne zkus porovnat vykon V5 PCI a V5 AGP. Tipuju, ze bude uplne stejnej...

btw. stahovadlo zalozeny na K8 je trochu overkill, ne? :)
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Neni vůbec. Jednojádrová K8 na 90nm e krásně chladnej cpu s nízkou spotřebou. To tam bude skoro víc tpot ta NF4, ale i tu se mi tam podařilo pasivně uchladit. Ona sice topí, ale s teplotou se tam celkem počítá.
Odpovědět