V5 5500 pasivně

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Odpovědět
Bezmozek

V5 5500 pasivně

Příspěvek od Bezmozek »

Musim se pochlubit, sice je to narychlo spíchlý z toho co se válelo doma, ale nakonec výlsedek není tak špatnej.
Po tom co XAN komentoval VF-700 na VSA100 jsem nad tím trochu pobádal a bylo jasno že je třeba chladit i paměti, což se sice povedlo jen napůl, ale fungovat by to mohlo.
Pokud PCB funguje jako heatspreader, tak nejteplejc bude logicky pamětem mezi čipy, na nic jinýho stejně chladiče nezbyly :roll:
Takže poupravit základny chladičů aby nebyly nakřivo, trochu přiohnout heatpipe a už se to začalo rýsovat:
Obrázek Obrázek
No pak už jsem to jen podmazal pastou, přišrouboval na to pasivy a hotovo. U jednoho jsem sice musel převrtat díry a ten zadní kolidoval s uchycením, ale dremelka tomu domluvila a tjadááá:
Obrázek Obrázek Obrázek
Takže vypadá to brutálně, bohužel je to docela těžký a paměti na straně čipů stejně nemaj chlazení, ale co, na CDD docela fajn.
Už se těšim jak to narvu do case, musim jen přesunout HDD a asi to něčim radši podepřu a bude 8-)
Tohle je overkill :twisted: :lol:

edit: Tak chlazení je to lálový, doplnil jsem pasivy na paměti od Xilence (nekupovat, dostat z nich krycí papír je bojovka na půl hodiny se skalpelem), teploty idle 45/48/46 a paměti 48 a v akci pasivy 48/49/48 a paměti vyskočily na 54 což se mi teda fakt nelíbilo.
Dorobil jsem jakejsi "turbo modul" a hned bylo líp
Teploty luxusních 34/35/36 a paměti 37 8-)
Větráky jsou nějaký noname co jsem dostal a jedou za sebou na 6V. 8-)
Obrázek
Do you Voodoo?
Katoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katoo »

Gratuluji,vypada to hezky a jeste kdyz to funguje tak=parada!
Zkousel jsi oc?
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Funguje to parádně, turbomodul jsem dodělával jsem protože to nebylo native řešení, tak to topilo nějak víc, teď bydlí v KT333 a pohoda.
Jinak OC si fakt nepamatuju, 188MHz tušim, ale nerad bych kecal a post kde jsem dával screen nemůžu najít :oops:
Do you Voodoo?
Katoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katoo »

Tonevadí ...já na tom měl vodníka,taky super,hlavně tichoučko.
Odpovědět