Voodoo2 SLI + nforce3 ultra

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Odpovědět
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Voodoo2 SLI + nforce3 ultra

Příspěvek od Dalik »

Chci se zeptat, jestli mate nekdo nejake zkusenosti jak slape voodoo2 sli na desce s nforce3 ultra chipsetem. Prozatim mam bartona, tam jede voodoo2 sli bez problemu, ale kvuli bioshocku delam upgrade sestavy (bez sse2 cpu ho nepustim). dik za odpovedi.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Mám zkušenosti, bohužel špatný. Hlavně pod winXP špatný. Fungoval mi tam driver jen od koolsmokyho a ten měl bohužel oproti původním mizernej výkon, ani ne tak průměrný jako minimální fps. Žádnej z klasickejch driverů jsem tam nerozjel a to teď nemám na mysli jen SLI ale voodoo2 vůbec, prostě to chodilo mizerně. UT na tom běhalo znatelně hůř jak na ňákym celeron S370 s BX deskou a normálnim driverem.
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik »

tak to je spatna zprava. Co treba jiny chipset? nebyl by lepsi nejaky via K8T800? nechci voodoocka jen tak hodit do kouta... :cry:
chosen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

a co takhle si na to sehnat nejakej starší stroj?
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

No ono by to i fungovat mohlo. Já jsem to u tý mojí desky vždy házel za vinu XP a biosu kterej opravdu mistrovsky přiřazoval prostředky. Nešly dávat manuálně a bylo zcela běžné, že IRQ 5 měla grafika, síť i zvikovka. Win pak prohlásily že grafika má IRQ třeba 18 a jiný takový hovadiny.... ale nakonec to vždy ňák fungovalo, až na ty V2. Ale určitě byl problém někde tady, protože ve win98 jely voodoo2 v pohodě. Ale jiný desky to dělat nemusej. Já to měl na gigabyte k8nsc939.

Na tu viu se vykašli, jednak mám k via chipsetům odpor, vždy to byly šmejdy a za druhý většina z desek s timhle chipsetem nemá nebo má nefunkční PCI/AGP lock a netaktovaná K8 je slabota, ta se točit musí. (pokud nemáš Athlona FX kde bys mohl točit násobičem....)

Ale ani to by sis moc nepomohl. Via má asi jako všichni výrobci mizernou implentaci PCI na novejch deskách. Vím že to měla už na KT400, kde jsem si všimnul že mi tam banshee podává mnohem horší výsledky než na KT133.

Je pravda že pro voodoočka by měl bejt ňákej starší stroj. Buďto ňákej nataktovanej Tualatin nebo starší K7 by byla ideální.
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik »

tak uvidime, vezmu teda nforce3 ultra. Co se tyce taktovani X2 procaku tak ta nforce3 ultra na to bude asi lepsi nez nejaka via. Voodoocka zkusim a uvidim co pak. Nejakeho starsiho kompika neni problem slozit, ale zase se mi nechce mit dalsi pocitac, uz tak poradne nemam cas poradne neco zahrat, prace, pritelkyne a pocitac az nekde za tim.

Jen se mi nechce tech voodoo2 zbavovat, je to pro me nostalgie. Pripomina mi to doby kdy jsem na voodoo1 cumel na turoka s vykulenyma ocima, byl jsem z toho rozhodne vic vedle nez z dnesnich her s vselijakymi shader efekty.
Daiman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daiman »

XAN píše:Na tu viu se vykašli, jednak mám k via chipsetům odpor, vždy to byly šmejdy a za druhý většina z desek s timhle chipsetem nemá nebo má nefunkční PCI/AGP lock a netaktovaná K8 je slabota, ta se točit musí. (pokud nemáš Athlona FX kde bys mohl točit násobičem....)

Ale ani to by sis moc nepomohl. Via má asi jako všichni výrobci mizernou implentaci PCI na novejch deskách. Vím že to měla už na KT400, kde jsem si všimnul že mi tam banshee podává mnohem horší výsledky než na KT133.
Dovoľujem si nesúhlasiť. Beží mi Voodoo2 SLI na čipsete KT600 úplne bez problémov (doska Epox 8kra2+, Win98SE). A PCI/AGP lock nepotrebujem. 8-)
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Daiman píše:
XAN píše:Na tu viu se vykašli, jednak mám k via chipsetům odpor, vždy to byly šmejdy a za druhý většina z desek s timhle chipsetem nemá nebo má nefunkční PCI/AGP lock a netaktovaná K8 je slabota, ta se točit musí. (pokud nemáš Athlona FX kde bys mohl točit násobičem....)

Dovoľujem si nesúhlasiť. Beží mi Voodoo2 SLI na čipsete KT600 úplne bez problémov (doska Epox 8kra2+, Win98SE). A PCI/AGP lock nepotrebujem. 8-)
Neříkám že bude mít problémy, mě na KT400 běžela taky v klidu (btw mluvil jsem o banshee) ala vkon bude o ňáký to % horší jak na starších chipsetech, nevim jak u V2, ale u banshee to bylo dost drastický.
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik »

tak jsem zase zpet po delsi dobe. Zkousel jsem rozjet voodoo2 sli na te desce s nforce3 ultra, ale chova se to podivne. nekdy jede sli, nekdy nejede sli a jede jen single karta a nekdy to nejede vubec a hodi mi memmap error. Drivery mam od koolsmokyho. Kdyz uz jsem si myslel, ze jsem na to prisel, ze by to mohlo delat nastaveni agp aperature size, tak zase dalsi den uz mi to nejelo. Se mi zda, ze to snad reaguje na zmeny tlaku nebo co :?
Odpovědět