Dualboot XP/98 s 3DFx Voodoo

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Diwiak

Dualboot XP/98 s 3DFx Voodoo

Příspěvek od Diwiak »

Konecne to spravne forum 8-)

Zacnelo sa mi za starinami(mam dobre spomienky na Voodoo2 a Turoka :) ), a chcem rozbehat dualboot XP/98 na aktualnom XP3200+ 1GBRAM 6600GT, k tomu dat 3DFx V3 3000 do PCI, s tym ze 3DFxko nainstalujem len do 98ciek a v XP by som ho ani nevyuzival(to by bolo len na hry pod 98ckami) a len by som prepajal datovy kabel monitoru podla toho ktory OS budem prave bootovat.

Co na to hovorite, budu tam nejake konflikty, resp. existuje nejake lepsie riesenie ??
Pojde na Voodoo3 Turok?? (viem ze bol stavany na prve voodoo).
Za kolko asi kupim V3 do PCI ??(na ebayi momentalne ziadne nevidim, a postovne tak ci tak vyjde dost draho..)

Vdaka

btw. turok original na ebayi za cca 30 libier - dost sialena cena na 10rocnu hru, nie ?? :roll:
Stara laska nehrdzavie
Kayman
Linux user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kayman »

vcera som kamaratovi vydrazil v3 3000 do pci za 14,5 eura aj s postovnym. treba to denne sledovat a nejaka sa casom objavi ;)

poklial nechces vyslovene v krabici (v krabici sa daju na ebayi kupit hry dost lacno - ak ich je vela. napriklad turok je tazko zohnat takze v krabici ma dost vysoku cenu (aj ked obcas su vynimky - stale nechapem ako sa mi podarilo chytit aukciu na fallout 1 v krabici s manualom za 4 libry :)) - http://cgi.ebay.co.uk/Turok-Dinosaur-Hu ... dZViewItem

tak pozri na jednu z tychto aukcii:
http://cgi.ebay.co.uk/PC-CD-ROM-GAME-TU ... dZViewItem
postovne len 2 libry

http://cgi.ebay.co.uk/Turok-2-Seeds-of- ... dZViewItem
toto uz je dvojka

http://cgi.ebay.co.uk/Turok-Evolution-P ... dZViewItem
kupit hned za 5 libier. plus 2,25 posta. spolu ~ 370sk? myslim pekna cena ;)
:)
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

Kayman píše:vcera som kamaratovi vydrazil v3 3000 do pci za 14,5 eura aj s postovnym. treba to denne sledovat a nejaka sa casom objavi ;)
a myslis ze ta karta bude fungovat tak ako som pisal?? na slovensku sa tieto karty nepredavaju??

jak je to s tym turokom? pamatam 1,2, evolution je nejake pokracovanie?? ja si pamatam hlavne 1tku, to ma dost bavilo.
Stara laska nehrdzavie
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

spomenuty setup by nemal robit problemy,ale asi bude nutne nastavit v BIOSe v3pci ako primary.inak nevidim problem..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

ps47 píše:spomenuty setup by nemal robit problemy,ale asi bude nutne nastavit v BIOSe v3pci ako primary.inak nevidim problem..
hm to myslis jak zakazdym menit bios ako butujem do ineho systemu? XP by malo automaticky spoznat obe karty nie? a potom len zakazem v device manageri to 3dfxko. 98cky by tu 6600vku nemali ani rozpoznat ak nastavim v biose 3dfko ako primar??booha to uz bolo davno taketo veci kto si to ma pamatat :?
Stara laska nehrdzavie
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

v biose nastavis pci kartu ako primarnu,a ked budes bootovat do xp cez 6600,nebudes vidiet tie post blbosti,to je cely vtip.nemusis to menit stale..
ObrázekObrázek
Pali Di (P.D.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pali Di (P.D.) »

Taaak Turok 1 je moja dodnes najlepsia hra a hlavne moja srdcovka vzdy ked si spomeniem na stare casi tak sa mi vybavi Turok a 3Dfx aclerator :D Inak Turoka 1 som presiel 7 krat a Turok 2 som presiel raz ten sa este dal hrat ale Turok Evolution ktory mam original je apsolutny grc :x Viac verzii na PC nebolo iba na Nintendo 64 (bolo to primarna N64 hra) bola aj Turok 3 na PC nebol Turok 3 posledny diel na PC bol Evolution ale aj tak to nevadi pretoze ine dieli sa na T1: Dinosaur Hunter nechitali na nom bolo najlepsie tie 3Dfx efekty a to prostredie myslim si ze vela ludom zostal v pamati hlavne kvoli tomu raznemu prechodu grafickych efektov co nebolo na tu dobu bezne ved vtej dobe boli hry typu Blood 1 (dn3d engine) a vidiet na tu dobu efekt vystrelenia zo zbrani bez nakresu ohnika ale pekneho priesvitneho dymu vela nebolo... Ak by si mal zaujem o Turoka 1 tak mam moznost ti ho poskytnut ako 2-3ku.. Este ku tomu ci ti pojde Turok 1 na Voodoo 3 pojde mne islo na vsetkych 3Dfxkach vratane Voodoo 5 kde bol pouzity 4xAA to bol potom naozaj graficky mazec :wink:
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

Pali Di (P.D.) píše:... Ak by si mal zaujem o Turoka 1 tak mam moznost ti ho poskytnut ako 2-3ku.. Este ku tomu ci ti pojde Turok 1 na Voodoo 3 pojde mne islo na vsetkych 3Dfxkach vratane Voodoo 5 kde bol pouzity 4xAA to bol potom naozaj graficky mazec :wink:
tak tak, ja to vidim presne tak isto - prakticky prva hra ktoru som mal ktora vyuzila 3DFxko-kus ma vytacali tie skakackove sekcie(bez moznosti savu samozrejme :( ) ale inak super.
napis PM ako by si mi to vedel dodat.
Stara laska nehrdzavie
Pali Di (P.D.)
Kontaktovat uživatele:

PM poslana :wink:
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

Este k povodnej teme:

kolko mi asi treba miesta na HDD pre 98cky?? (cisto system+drivery+swapfile(ak treba z 1GB RAM)).

jak spravim zvlast FAT32 particiu pre 98cky pred instalaciou?? je na to ten fdisk??
Stara laska nehrdzavie
Pali Di (P.D.)
Kontaktovat uživatele:

Na Win98SE ti bude stacit trebarz aj ten 1Gb... rozdel si disk na 3 casti a to pomocou fdisku alebo priamo pi instalaci WinXP vytvoris particie v NTFS/FAT32 na C si daj Win98SE a na D daj WinXP.. pozor aby si sa stoho nedomotal najprv musis ale nainstalovat Win98SE a potm WinXP ak to urobis opacne tak sa ti bude stale primarne spustat WinXP a neda ti moznost vyberu systemu co prepokladam ze by si chcel tam mat... Samozrejme existuje aj iny sposob ako to opetovne rozbehat ele to je uz komplikovanejsie vypisovanie :wink:
chosen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

takže asi už mám 3 týdny (nebo jak dlouho) voodoo2 SLI, ted pařim diablo 2 LoD (přes Glide samozřejmě)

takže by ste mi doporučovali potom někdy i toho turoka 1+2? :)
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

preco nie.turok1 bol jedna z prvych 3dfx hier,a vecsinou to s nim vyzeralo nasledovne: pff,ja 3d akcelerator nepotrebujem=>ukazka turoka na v1 u kamose=>aa sakra,musim zohnat sest tisic :twisted:

inak pozor na OT :wink:

back on topic: win98se musi byt na primarnej particii (C).najjednoduchsi sposob: vrazis tam cd s win98se,spustis fdisk,vytvoris primarnu fat32 particiu,nainstalujes na nu win98se,potom tam das cd s xp,nabootujes,na zvysku disku vytvoris dalsiu particiu,nainstalujes xp,a boot manager sa vytvori automaticky..
ObrázekObrázek
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

V3 mi vyfukli, rozmyslam teraz aj nad tymi V2kami v SLI. Nebol by konflikt dvoch VGA kariet, a zaroven by odpadol problem s tym prepajanim kabla-jednoduch by boli aktivne len v 98ckach.

Neobmedzi to nijak stavajucu 6600GT, nejak na kvalite obrazu resp. max. obnovovacej frekvencie monitora v tych XP kde vlastne tie karty nebudu ani nainstalovane??? Nie je to moc velky vykonovy skok z V3 3000 na 2x V2????? Ako sa "rozbehava" SLI su s tym komplikacie??
Stara laska nehrdzavie
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

v2 ma jeden problem-na novsich doskach privelmi nefunguje.ak mas nforce3/4 tak mozes rovno zabudnut.na inych cipsetoch to bezi,ale obvykle nie na 100% stabilne..co mas za dosku?
ObrázekObrázek
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

ps47 píše:v2 ma jeden problem-na novsich doskach privelmi nefunguje.ak mas nforce3/4 tak mozes rovno zabudnut.na inych cipsetoch to bezi,ale obvykle nie na 100% stabilne..co mas za dosku?
Abitka NF7V2, ma nForce2 Ultra400, 5 PCI slotov. Ako myslis 100% stabilne?? Ja som tam skusobne mal zapojenu samostatnu V2 a islo to.
Stara laska nehrdzavie
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak to by mohlo slapat.ja som na novsich kompikoch vzdy mal s v2 jeden problem-glide hry proste obcas mrzli.niekedy raz za den,niekedy raz za dva dni,ale proste nikdy to nebolo uplne stabilne.nicmene ak mas na 100% odskusanu single voodoo2 a bezi ti to bez problemov,tak niet dovodu preco by si nemal ist do v2 sli..hlavne treba mat kvalitny pass-through kabel.
ObrázekObrázek
Diwiak

Příspěvek od Diwiak »

ps47 píše:..hlavne treba mat kvalitny pass-through kabel.
a to kde zozenies ze kvalitny, ved to bolo automaticky ku karte robili sa aj ine?? nejake lepsie??

tu v2 som moc netestoval, pustil som na tom nejaku hru a bolo to funkcne viac som neskumal.Viem ze v nejakej hre sa mi to dokonca bilo s primarnou VGA, ked mi to islo len cez voodoo2 a nechcelo ist cez primarnu VGA.
Stara laska nehrdzavie
Pali Di (P.D.)
Kontaktovat uživatele:

Treba mat po ruke viac tych prepojovacich kablov ja som mal asi 5 a skusal som ktory bol lepsi ale ak mam pravdu povedat ani jeden nebol na 100% vzdy je tam ubytok kvality 2D obrazu najlepsie to vidiet vo Windowse...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ten co mam ja je skoro perfektny (ziadnu degradaciu som nepozoroval),je to kabel co som mal k mojej prvej v2 (a-trend oem),ale musim dodat ze ked pripojim voodoo2 mac (signal ide cez dva pass-through kable,vratane toho macovskeho),tak je to jeden hnus.proste treba mat stastie a vychytat dobry kus..
ObrázekObrázek
Odpovědět