resp. par zakladnych veci kt. by ste mali vediet
najlepsi ovladac pre xp je predposledny oficialny unifikovany WDM driver od 3dfx (3dfx VoodooTV V1.00.00b2,ano je to spravne,pretoze s beta3 ovladacom nefunguje virtualdub),jeho nevyhodou je (alebo skorej ma byt) nizsia kompatibilita s novymi pc (mne na novej masinke bezi uplne krasne ,ale par ludom to neslo vubec a museli pouzit btwdm driver aby sa karta rozbehla),a nefunkcnost netmeetingu (co to the fck vlastne je?).klady ale jednoznacne prevazuju nad zapormi,a ak vam karta pojede na orig. 3dfx ovladaci,tak mate vyhrano
pokial sa z nejakych duvodu karta s original 3dfx ovladacom nerozbehne,treba skusit btwdm ovladac.jeho vyhodou je mierne zvysena kvalita obrazu (ze vraj,ale ja som zmenu nepozoroval),vyborna kompatibilita s novymi pc (malo by to ist na akomkolvek pc) a netmeeting bude fungovat,ale pozor,pokial chcete grabovat video tak mate smolu,pretoze bude bez zvuku.s tymto ovladacom tiez nefunguje softwarove dekodovanie kodovanych kanalov (pouze pre experimentalne ucely,samozrejme )
ok,ovladace by sme mali.ako soft na pozeranie tv odporucam dscaler,ja pouzivam verziu 4.1.8 a som uplne spokojny.prikladam par obrazkov kt zaciatocnikovi umoznia dscaler nastavit za par minut bez toho aby tri hodiny zistoval preco mu nejde zvuk
nainstalujte dscaler a spustte ho.hned vam nabehne konfig okienko,a budete musiet spravne nastavit par veci:
predpokladam ze kazdy uz ma procak nad 1GHz
toto je dulezite.pokial nastavite nieco ine tak dscaler nenajde ziadne tv stanice
teraz by ste uz mali byt v dscaleri samotnom.klik na settings/audio mixer a nastavte prislusny zdroj zvuku (nezabudnut predtym spravne prepojit voodootv so zvukovkou audio kablikom!!)
klik na channels/setup.zvolime prislusnu frekvenciu (bude ich fungovat viac,napr s-channels,eastern european cable atd,treba vyskusat),klik na scan,a dscaler by okamzite mal najst nejake tv stanice.ak nie,tak mame problem .nezabudnut odkliknut mute,klik na ok a moze sa zacat pozerat
na video capture by mal fungovat virtualdub,ale ten si necham nabuduce.visual reality pod win2000/xp netreba ani skusat,teda pokial nemate radi pain and suffering..
FAQ - VoodooTV
Moderátor: Vykupitel