Ebay-ako nakupovat hardware (a ine) cez Ebay #2

není co dodat

Moderátoři: no-X, Moderátoři

Odpovědět
socket

Re: Ebay-ako nakupovat hardware (a ine) cez Ebay #2

Příspěvek od socket »

postupne utahovanie pravidiel zasielok bol jednou z pricin, preco som skoncil so zberatelstvom. aktualne by som na ebay kupoval len veci nad $3k s tym, ze by som si pre ne prisiel osobne. pripadne cez znamych, ktori chodia po svete.

cinan si vzdy najde sposob ako predat a dostat veci k spotrebitelovi, eu sklady su len logickym vyustenim daneho problemu. kazdopadne zaplatit to aj tak niekto musi a cinan to platit urcite nebude.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

U sberatelstvi je to jina, ale co se nejruznejsich soucastek, kabelu, naradi apod. tyce, zkratka veci, co posledni dve dekady kupuju na eBayi, tak posledni treba dva roky je situace katastroficka, dve veci ze tri co prijdou jsou bud nefunkcni, nejak spatne, nebo jine nez objednane. Uz je pro me jednodusi jit pred barak a u urvanyho mimozemstana si koupit tuhle drobnou bizuterii za petinasobek, ale muzu mu ji tam obratem vratit, kdyz je na nic...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

hmm, za mna spotrebny material z ciny stale vsetko plus-minus rovnako, a cez ebay by nemal byt problem ziskat peniaze nazad ak je nieco v neporiadku, myslim ze cinanovi sa podarilo ma osmeknut dokopy asi dvakrat, pricom raz som ho nechal tak zamerne (slubil ze stratenu zasielku posle znova, boli to asi tri dolare, tak som povedal ok, aspon zistim ci to mysli vazne. nic neprislo, samozrejme). aliexpress v tomto ohlade privelmi preskumany nemam, zatial som odtial zobral iba par veci, plne akceptujuc riziko straty vsetkych penazi, ale zatial v pohode (niektore veci su tam v porovnani s ebayom skoro o polovicu lacnejsie, co v niektorych pripadoch za ten risk stoji).

zeleny ti velmi nepomoze pokial potrebujes podivnost ako zif->msata redukciu.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Jasan, mluvim o bizu beznyho typu prave. Nikdy jsem ji nekupoval tady (EU). Mluvime o transakcich v radu tisicu, za ty roky. Ale kdyz jsem se do toho pustil:
Jasne, ze staci udelat request na refund a penize jsou za chvili zpatky, to uz dneska nikdo neresi, zadny posilani zpet, vlastne ani zadny fotky nebo dopisovani si, nic. Ale to je me uplne jedno. Jestli chci usetrit a koupim kablik za dolar na eB, pak na nej mesic cekam, pak nefunguje, tak requestuju penize zpet a vysledek je, ze je mesic pryc a ja kabl stejne nemam. Proto jsem na to nakaslal. Ted v COVID/SUEZ situaci to dostalo dalsi dobrej rozmer: Cinani mi zrusili asi tri zrovna bezici objednavky beze slova, proste najednou 'order canceled', penize zpet na PP a hotovo.
Proste jsem se na to vykaslal, zas takovej skrt nejsem a kdyz chci usb kabel, tak si ho proste koupim tady, treba Applacky MFi kabely se dneska daji koupit za dve-tri kila CZK a to uz to radsi koupim hned bez cekani a rozcilovani se. Jo, byvaly to dobry doby, ale za me uz jsou pryc.

AEx, to je kapitola sama pro sebe. Na elektronicky soucastky k nezaplaceni, vsechno ostatni katastrofa. Nedorazi, dorazi fejk, dovazi to nekdo kdo to ani nezkusi dorucit a posle to zpet....Hodnoceni kupujicich tam ma mnohem nizsi vahu nez na eB, takze po par poslednich letech muzu rict, ze za me na AEx jen par overenych shopu na elektroniku(soucastky).
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jj, ked ti ide o spolahlivost, tak potom je to jasne - ja s tymto nemam problem, bezne veci mam na sklade a doplnujem az ked sa zacnu minat, a jedna vypadnuta zasielka mi plany nenarusi. pokial potrebujem nieco relativne rychlo a relativne spolahlivo, tak zvyknem zobrat dva kusy, a kazdy od ineho predajcu, sanca ze aspon jeden pride pomerne rychlo je potom o dost lepsia.

aex som prave vyskusal dorucenie zo skladu v CZ, a bez problemu, za 9 dni vseho vsudy to bolo u mna (dorucenie kurierom zadarmo), ale ako som uz spomenul, tieto vody prilis preskumane nemam, zatial som dokopy z aex zobral ani nie 10 veci (hodnu chvilu mi trvalo kym som si zadovazil kreditku ktoru som tam ochotny pouzivat - PaySafe, ak by niekto chcel vediet). zatial ok, tracking funguje, dorucenie 2 tyzdne az 2 mesiace. a ten vsadepritomny engrish vzdy pobavi.

casom iste na nejaky problem narazim, ale kedze najhorsie co sa mi moze stat je ze pridem o par drobnych, tak sa toho prilis nebojim.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Karty uz taky moc neresim, otacim hodne krypto, takze mam Revolut a tam se na kliknuti generuje karta na jedno pouziti, jinak platim vsude PayPalem, i kdyz novy podminky a utahovani sroubu ohledne konverzi men me pekne s..tve.
Odmitam zit ve svete politiku, co mentalne zamrzli v osmnactym stoleti, takze zmineny krypto a Revolut, ale i G2A nebo Play-asia a dalsi sluzby jsou zpusob, jak se snazim aspon castecne branit statu, aby se mi vmesoval do financniho zivota. Vicemene mam vsechny prachy elektronicky, protoze jinak uz verim jenom na zlato :-) a nepochybuju o tom, ze kdyby tahle civilizace krachla, budou mit moje nuly a jednicky stejnou hodnotu jako barevny papirky... Tak se snazim z moderni doby vytriskat maximum a soucasne zustat pod radarem. Napr. zdejsi 'mrtvy forum o mrtvy 3dfx' je moje jedina socialni sit :-), ale to uz tu taky nekde padlo...to uz jsem krapet utek, kazdopadne pro bezpecny ci anonymni placeni ty karty na jedno pouziti zvaz.
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Co se tyka aliexpresu, zatim jsem s nima celkem spokojenej. Nakoupil jsem tam dost veci ke 3D tiskarnam. Celkem za nejakych 30k CZK a bez jedineho problemu. Kvalita je standardni cinska, to znamena pokud clovek nekupuje ten uplne nejlevnejsi shit, je to pouzitelne. Zaroven vsechny zasilky mimo jedne prosly bez ucasti celniku :D Ta jedna sla Fedexem... a zkasirovali me asi o litr, coz delalo pomalu pulku ceny zasilky. Ovsem za ty prachy se aspon snazili - nekolik mailu a telefonatu. :pp: Brali to velmi vazne - napriklad dotaz kolikafazove jsou ty krokove motory, co jsem si objednal :lol:

Jedine, co mi tam nevyslo, byly VSA-100 chipy. Jasne, bylo to podezrele od zacatku, protože byly citelne lacinejsi v porovnani s ostatnimi prodejci. Zaplatil jsem, cinan ve stanovene lhute neposlal, takze automaticky refund a bylo vyrizeno.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

havli píše: pát dub 16, 2021 7:43 pmBrali to velmi vazne - napriklad dotaz kolikafazove jsou ty krokove motory, co jsem si objednal :lol:
Tak tohle me fakt nahlas rozesmalo.:-)) Jsem si predstavil toho statniho darmozrouta, jak sice vubec netusi, co je to faze, ale ma pred sebou tu tabulku a tam vypsany celni tarify pro elektromotory rozdeleny podle fazi, tak dulezite zveda ten telefon.... :D
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Byla to sranda :D Navic, kdyz jsem jim s urcitou nejistotou v hlase (protoze jsem nad takovym parametrem u krokace nikdy moc nepremyslel) oznamil, ze ty motory maji faze dve... tak byli ponekud mimo. Evidentne maji v tabulkach jednofazove a trifazove motory. Vykon 10W se urednikum taky moc nezdal. :D
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Myslis u toho DC krokoveho motoru? :mrgreen: Ty jo, to uplne vybizi k tomu zkusit ty matlaky pekne povodit. Treba ze coby dvoufazovy motory jsou zbaveny cla a urceny k prednostnimu procleni, nebo tak neco.:-D Ja mam taky par zazitku, jako treba ze jsem byl upozornen, ze pokud se odehraje v budove celni spravy, muze byt i slovni utok povazovan za napadeni verejnyho cinitele, nebo nejaka takova blbost, uz je to par let.
A takovy ty zazitky, kterych jsi tam svedkem...Typek, co smutne kouka na uplne rozsmelcovanou krabici fotografickych skel za certvi kolik, kterou "pry jen trochu zachytil tridici stroj, za coz oni, celnici, nejsou zodpovedni" nebo chlapek, co musel rozebirat nejaky historicky sberatelsky hodinky aby dokazal, ze v nich opravdu neni baterka a nejsou tak kategorie podlehajici procleni....Proste zazitky, po kterejch by celni urad vypalil i Ghandi.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ps47 píše: pát zář 08, 2006 2:48 pm ..ps47 na colnici:

"dobry den,mam tu balik z usa.."chlapek za okienkom vytahuje prst z nosa,najprv uprie na mna poloretardovany pohlad z ktoreho je ale jasne ze si plne uvedomuje svoju moc nad beznymi smrtelnikmi ktora bude trvat minimalne do chvile kym balik nebude prevzaty,potom ho zakosi do papiera ktory mu pcham pod nos a vravi:"to musýte ít o poschodie vyssie mlady pánko,tam sa na to kolega pozre a uvidý čo s tým".

o poschodie vyssie sedia dvaja chlapici,jeden dlhy a suchy,druhy nizky a mastny.prve co ma napadlo-zlej colnik/dobrej colnik.opakujem svoj uvodny pozdrav,tasim spomenuty zdrap papiera a o dve sekundy ho uz obaja dulezitymi pohladmi odborne studuju.o dalsich par sekund na to ten dlhy a chudy piskne na obite dvere na konci chodby,tie sa otvoria a z nich sa vyvali Cecilka (jj,ta ze slunce,seno..),dioptrickym pohladom preskuma papier a o niekolko sekund je na stole balik (je vidno ze v tomto obore pracuje uz niekolko desatroci,pripadne storoci,a je tazka profesionalka).dvoma rychlymi pohybmi za ktore by sa nemusel hanbit ani Jack Rozparovac ho otvori,a zasa zmizne za obitymi dverami.

chudy vrhne spokojny pohlad na otvorenu krabicu,zalovi v nej rukou a na moje velke prekvapenie vytahuje Hammerhead FX,a zacne ho skumat akoby to bol nejaky mimozemsky artefakt.tlstoch si vybera X-24 a je ocividne zmateny dvojitym PCBeckom,a po chvili vahania ho radsej vracia nazad.dlhy jeho priklad nasleduje,nahadzuje prisnu grimasu a vravi: "viete o tom mlady pan,ze dovoz pouziteho hardwaru je zakazany?" na to mu odpovedam "to nieje pouzity hardware,je len stary,a to priblizne 7 rokov,takze jeho realna hodnota je v podstate nulova." taku odpoved zjavne necakal,vytahuje q3d v1 a pokracuje v podrobnom skumani.becka piva na to vravi: "ale tym padom to budeme musiet preclit,zaplatite dph a colnu prirazku zo sumy 200$.." (na moju smolu predajca ako hodnotu uviedol 200$,tiez by ma zaujimalo preco,dohodli sme sa na 50tich.mexikani :roll: ) hovorim "ok,kolko by to vyslo? ja vam totiz nechcem robit robotu navyse,ak je to parstokorun tak to zaplatim aby ste sa s tym nemuseli babrat" (som hnusny klamar,ja viem),na co tlstoch berie do ruky kalkulacku a chvilu sa tvari ze nieco pocita,a potom na mna vybali: "no stalo by vas to 2000Sk".ja na to "tak to je privela pani,to sa mi to neoplati prevziat."

kym sa tlstoch zmohol na odpoved,chudy nahodil zachmureny xicht a ukazujuc na poloodlepenu nalepku na v1 vravi: "toto je pouzity hardware,ten nieje povolene dovazat." na to mu znova hovorim,"nieje pouzity,je len stary,ja som zberatel a toto mi poslal jeden znamy z usa,ani som za to neplatil,my si navzajom obcas posielame hw,ked mi to prislo minule nebol ziaden problem." chudy pokracuje: "to nieje smerodajne,takyto balik vam nemozeme len tak vydat." vzapeti na mna obaja upru velavyznamny pohlad,odlesk dolarikov v ociach.tvarim sa nechapavo a hovorim: "no pani,viete,ja nechcem nikomu robit robotu navyse,len chcem svoj balik,takze ak mi mozete navrhnut nejake rozumne a prijatelne riesenie.." tlsty vzapeti stisuje hlas a vravi: "dobre,my to tuna zapiseme,vy nam zaplatite tisic korun,tu nam to podpisete a mozete si to zobrat.." chudy medzitym s dulezitym xsichtom sleduje plafon.

dal som na stol liter,podpisal som suhlas s odhadnutou cenou,a o 5 minut som bol na ceste domov.....zkazany dovoz sukk my a$$,skorumpovany uradnik je vzdy paserakov najlepsi priatel :wink:
ty voe 15 rokov dozadu. zda sa ze mi niekde usla skutocna cena komplet baliku, ak sa dobre pamatam, tak to bolo cez 14k.. dalsikrat som si to musel odmakat prekladom anglickych papierov. jj, na colnici bola vzdy zabava.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Taky prvni co me napadlo, kdyz jsme precet prvni vety a kouknul na datum, to uz je to 15 let?!
"Jsme starý, pé-es..."
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jj, ked pamatas cernobyl, tak uz nie si najmladsi..
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

No, jeste blbni s tim, porad pamatuju, jak se mi v tom ‘86 oloupala kuze na chodidlech... :puke:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

to neznie prilis dobre. ja som akurat nemohol jest mrkvu a ist von.
ObrázekObrázek
socket

Příspěvek od socket »

ps47 píše: pát dub 16, 2021 10:38 pm jj, ked pamatas cernobyl, tak uz nie si najmladsi..
mozem urobit dalsi keby je treba :twisted:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

hejhej, pamatam ze mas pristup k roznym zabavnym tlacitkam. v dnesnom stave sveta by to mohlo byt povazovane za ranu z milosti?

anyway, je fajn po dlhsej dobe vidiet klasicku 3dfx forum offtopic diskusiu kde sa kupovanie drobnej elektroniky zvrhne na nuklearnu apokalypsu.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

No hej, to je tu v nas zazrany stejne hluboko jako ten radioaktivni prach. :)
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

Jo ten cas opravdu leti rychle,v roce 2004 jsem clenovi tohodle u Radotinskeho pivovaru predaval gf2 quadro.Kdepak asi skoncila..
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

wolf00 píše: ned dub 18, 2021 10:45 am Jo ten cas opravdu leti rychle,v roce 2004 jsem clenovi tohodle u Radotinskeho pivovaru predaval gf2 quadro.Kdepak asi skoncila..
Vtipny, ze se ptas, zrovna jsem ji mel v ruce:
Obrázek

Pasiv jsem na ni dal hned tehdy a je pravda, ze uz leta nebyla v PC, ale tehdy jsem na ni delaval, Mayu myslim. Pocitam, ze porad funguje, i kdyz jsem ji ted vyndal jen protoze jsem hledal neco jinyho.:-)
Odpovědět