Připravovaný test grafických karet - připomínky

Sem pište testy dosažené na jakékoli voodoo

Moderátor: Moderátoři

no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

ps47 píše:3dmarky nemam v oku,moc ich totiz nehram :twisted:
Já to jednou zkusil a nestálo to za nic :|
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

u te fury maxx je to nejak moc ne?
ja jsem ji doma mel taky a vykonem teda nijak neoplyvala :?
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

T613 píše:u te fury maxx je to nejak moc ne?
ja jsem ji doma mel taky a vykonem teda nijak neoplyvala :?
Zřejmě potřebuje lepší procesor :wink: A podle dosavadních výsledků na tom není moc špatně. Ale to by nebylo tak divný, spíš tohle:

Ke každý kartě jsem chtěl použít poslední dostupný drivery, aby to bylo spravedlivý (skoro v každý hře je v infotextu napsáno >nainstalujte nejnovější ovladače< takže i tak by to sedělo). Rage 128 PRO a Rage Fury MAXX - poslední drivery 4 roky starý, vše běhá. Kyro - poslední oficiální drivery skoro 2 roky starý, ale běhá. GeForce MX - drivery starý pár dnů, WHQL certifikovaný a:

:arrow: 3D Mark 2000: střídavě nenabíhá a háže požadavek o DX7 akcelerátor
:arrow: D3D VillageMark: na obrazovce je vidět pouze logo, jinak nic (ogl verze OK)
:arrow: Unreal: black-screen a zámrz, případně vykreslení první obrazovky zza po 40 vteřinách (každý další frame taky po cca 40 vteřinách), jendou to i najelo, ale bez většiny efektů... (pod opengl háže error a nenajede vůbec)
:arrow: Unreal Tournament - totéž, co Unreal
:arrow: nefunguje anizo
:arrow: nefunguje FSAA 4x

Běhá 3D Mark 99, 2001 a Undying (kupodivu). Víc jsem toho zatím nezkoušel. Nejdřív jsem si myslel, že se mi po... instalace woken, nebo že to odchází disk/karta atp., ale stačily jedny vykopávkový beta drivery z CDéčky od inno3d, který jsem náhodou našel a Unreal i 3DMark běží... :shock:

Ať mi ještě někdo říká, že NV má skvělý drivery... 4 roky starý drivery od ATi a dva roky starý od PowerVR fungujou korektněji, než nový WHQL ovladače nVidie :?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ladis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis »

Nove NV drivery jsou pro nove NV karty. Ty stare jsou podporovany dost spatne. Doporucuju neinstalovat nove drivery, kdyz je jasne, ze z vasi karty vic nevymacknou.
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

no-X píše:Ať mi ještě někdo říká, že NV má skvělý drivery... 4 roky starý drivery od ATi a dva roky starý od PowerVR fungujou korektněji, než nový WHQL ovladače nVidie :?
Jako nevim co si čekal. Nový drivery se prostě optimalizujou zase především na nový věci a to starý jde do pozadí. Instalovat o dost novější drivery než je cílový software je akorát víc problémů. Pokud testuješ jenom starý hry/benchmarky jenom na starym HW (což 2MX je), tak bys tam měl nahrát i starší drivery.

Tohle neustálé hledání chyb na nVidii mi teda už moc objektivní/konstruktivní taky nepřijde.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

swarm píše:
no-X píše:Ať mi ještě někdo říká, že NV má skvělý drivery... 4 roky starý drivery od ATi a dva roky starý od PowerVR fungujou korektněji, než nový WHQL ovladače nVidie :?
Jako nevim co si čekal. Nový drivery se prostě optimalizujou zase především na nový věci a to starý jde do pozadí. Instalovat o dost novější drivery než je cílový software je akorát víc problémů. Pokud testuješ jenom starý hry/benchmarky jenom na starym HW (což 2MX je), tak bys tam měl nahrát i starší drivery.
1) to jsou poslední oficiální drivery doporučované výrobcem
2) pokud nefungují, jak by měly, neměla by je nvidia nabízet
swarm píše:Tohle neustálé hledání chyb na nVidii mi teda už moc objektivní/konstruktivní taky nepřijde.
3) že by nakonec byla moje chyba, že drivery nefungujou? :lol:
4) tohle je čistě chyba nvidie; unifikovaný drivery jsou sice pěkná věc, ale když na to vývoj nestačí, měl by GF1/2 z FW vypustit (což z marketingovýho hlediska ale nelze)
5) proč na Radeonu SDR tenhle problém nemám a novýma Catalystama jede všechno?

Stačí nazývat věci pravými jmény. Sem nemusím tahat ani sympatie a antipatie. Nové drivery ATi fungujou, drivery nV ne. Nebo jsem to snad napsal příliš zaujatě?
swarm píše:Tohle neustálé hledání chyb na nVidii...
Já nic hledat nemusel. Ono se to objevilo samo a dost výrazně. Nemusím bejt šťoural, abych si všiml, že 2/3 aplikací vůbec neběží :roll:
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Chtěl jsem jen podotknout, že se mi moc nelíbí ten výsledek Kyra2. Mě to na K7S6A s XP1700 @ 2000 256mb DDR v tu chvíli jeli na 300mhz CL2, synchroně s CPU a nastavení dále bylo to jejich Ultra(nevím, co to v praxi přináší, ale trochu to pomůže). Taky WIN98se s DX90c. A mám tam 3600 bodů. Nechceš zkouknot něakej jinej Driver? Já jedu na verzi 4.0.100.1190 a nemůžu si stěžovat. Akorát detaily, kvůli kterejm upřednostňuji V5. Na Kyru nejde Halo, W40k, a v DOOM3 je sice tak o 25% rychlejší, ale některá místa maj chyby. Respektive všechny displaye, které jen zrní, ale není skoro, někdy úplně vidět to písmo pod tím zrněním. A to hlavní: Nemá API Glide :lol:

Ps. K těm driverům Nvidie: Hm, jestli jsou to ty poslední pro WIN98 tak mi dělali taky problémy, ale na NV40, GF2MX běhala OK. Bylo to docela srandovní. V naprosto libovolnou dobu si to totiž usmyslelo, že to prostě nemá žádnou paměť na textury, najednou je to nacpalo do RAM přes AGP texturing(no to byl výkon) a tak po 10sekundách to lehlo úplně, nebo s hláškou out of video memory, takže tyhle drivery nebrat.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

XAN píše:Chtěl jsem jen podotknout, že se mi moc nelíbí ten výsledek Kyra2. Mě to na....
Jasně. Kyro se dá velice dobře škálovat použitým procesorem (je to v podstatě věcí tý architektury, u série PCX to bylo považovaný spíš za nedostatek, protože přijatelný výkon podávala až na rychých sestavách). A rychlý DDR (neměl jsi i vyšší FSB?) dávají dost. Podle mě je ten výsledek odpovídající :-) Driverama to není, tyhle jsou v pohodě, už jsem na nich kyro jednou testoval.

XAN píše:Ps. K těm driverům Nvidie: Hm, jestli jsou to ty poslední pro WIN98 tak mi dělali taky problémy, ale na NV40, GF2MX běhala OK. Bylo to docela srandovní. V naprosto libovolnou dobu si to totiž usmyslelo, že to prostě nemá žádnou paměť na textury, najednou je to nacpalo do RAM přes AGP texturing(no to byl výkon) a tak po 10sekundách to lehlo úplně, nebo s hláškou out of video memory, takže tyhle drivery nebrat.
Oni to zdaleka nejsou jediný problémový drivery. Co si pamatuju z testování, tak třeba ještě 66.81 na 6800 přepnuly konfiguraci pips na 8x2 (16x1) a krom 3DMarku (pro kterej to znamenaslo nárůst) se propadl výkon ve většině aplikací až na 50%. 65 série zas měla problémy s UT04 při FSAA/AF, nebo 70.40 a chyby v pixel shaderech na FX. Ono je těžký dělat najednou drivery pro několik generací karet s tak odlišnou architekturou, ale nevidím rozumný důvod, proč by nV nemohla z balíku vypustit podporu GF1/2/3/4 a rozdělit drivery třeba na Detonators (GF1/2/3/4) a ForceWare (GF-FX/GF6)...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..ja len pridam malu poznamocku,ked som mal mx400,mal som VECNE problemy s drivermi.od chyb v hrach az po nenabiehanie celeho systemu,co je celkom sila.posledne drivery kt som mal (predtym nez som tu kartu zhnusene vykopol-za nejakych smiesnych 550Sk,co je este menej ako som dal za v2 od Oblaka :lol: ) boli myslim 40.72,a na tych konecne vecsina aplikacii behala slusne..k novsim ovladacom sa nevyjadrim,nemal som moznost testovat osobne.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

ps47 píše:k novsim ovladacom sa nevyjadrim,nemal som moznost testovat osobne.
Já bohužel ano :roll:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

moja uprimna sustrast :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

co takhle K7S5A rev 5.0 ma ofic 333FSB a vali v ni bartík

//edit napsal jsem 2.0 misto 5.0 :oops:
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne ned dub 24, 2005 1:06 am, celkem upraveno 1 x.
B@RT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

Cože já? Já se nikde neválim :lol:
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Obrázek

-HoNY- píše:co takhle K7S5A rev 2.0 ma ofic 333FSB a vali v ni bartík
Jsi si jistý? Ale pokud by ji byl někdo ochoten darovat pro testovací účely, bránit se nebudu ;-)
B@RT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

takže si mam zbalit uzlíček a připravit se na testy do Budějovic, (Budvar mi moc nejede) to nejsou moc dobré vyhlídky.
(i když si celé léto hrát s kartami kterých no-X má plnej barák :wink: )
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Můžeš zůstat v klidu, jeden bartik je v mojí primární sestavě (2600+, superlock a nejde ani moc taktovat - maximálně jsem z něj dostal 11,5*200~3400+, jenže na 1,950V :roll: ) a v případě potřeby by mohl jít do testovací sestavy.
B@RT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

Uf to jsem rád, to víš mi B@RTíci makat navíc nebudem :D
(mě AMD do baráku nesmí stačim si sám)
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

no-X píše:
-HoNY- píše:co takhle K7S5A rev 2.0 ma ofic 333FSB a vali v ni bartík
Jsi si jistý? Ale pokud by ji byl někdo ochoten darovat pro testovací účely, bránit se nebudu ;-)
ja objednaval z vyprodeje (extrapoint) 2ks K7S5A (593Kč) a misto ni mi dosla K7S5A 3.1 a K7S5AL Pro rev 5.0 (za kterou chteji kolem 1K) ma celkem 10 USB (6x 2.0, 4x 1.1) existuji na ni taky natuneny biosy... mel jsem v ni strcenej svuj... aůe stejny problemy jak predtim.. musi se dratovat... dal jsem ji kamosovi do 1600+ palomina
je to fakt povedená deska, kdyby prisla o 3 roky driv poslala by do sracek vsechny ASUSshity :roll: a jim podobny

bohuzel k dokonalosti ji chybi diry na zalmana :(

http://www.ecsusa.com/products/k7s5a_pro.html

//edit: vsem se omlouvam a prepsal jsem se myslel jsme 5.0 a npsal 2.0 :oops: ale jinak palti co sem napsal
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Fsb bylo samozdřejmě 150. DDR musí běžet synchroně, jinak je třeba DDR400 pomalejší, než 266, když nejede synchroně.

Můj názor na nejlepší desku týhle doby je K7S6A. Nemá sice SDR, ale výkon parádní. Když testuji MB, zajímá mě pro začátek hlavně jedna věc, a to výsledek v CPUmarku99. Když dám na týhle desce 11x150 a dá mi to 153 bodů, pak tam hodim něakou Via kt266 a dá mi 138 tak ostatní testy ani dělat nemusim. Konkrétně ta VIA kt266 si myslím, že je jen KT133 s podporou DDR i SDR, respektive jen SDR něakym způsobem emulovanym DDR, protože s 150 SDR mě dala 137 bodů a s DDR 300 to bylo 138 bodů, jenže DDR mělo na týhle frekvenci latenci 2 a SDR 3. Nevím, jak si v tomhle ohledu vede K7S5A, ale uznávám, že je to asi nej. deska s kombinovanou pamětí.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Na ty popisky u ECSusa rev 5.0 se nedivjte.. je Semprom ready => ofic podporuje 166FSB.. ja vtom bartona mel jel solidne... vykon kousek pod urovni KT333
Zamčeno