3d hardware 1999/2000,tabulka a ine OT

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

bigless

Příspěvek od bigless »

chosen píše:Psal jsem tu snad něco o kabátku? Naopak, když tu uvádíš C & C, tak jsem hrál všechny C&C, které vyrobil Westwood a náramě jsem se bavil, zatímco Generals jsem zkusil chvíli multiplayer a od té doby mi to leží na disku a na singl (kterej jsem u všech C&C dohrál) jsem ještě neměl náladu... :roll:

a jinak co jsem slyšel od kámoše minulý týden, tak lituje každé koruny kterou do AvP vrazil, oproti jedničce a dvojce je to prý hodně špatné
Ad kabátek: Nepsal jsi tu jen ty :wink:
havli
Kontaktovat uživatele:

Re: takty PCI vs Voodoo/Voodoo2

Příspěvek od havli »

bigless píše:Tak to tu trochu oprášíme. Vyskytl se problém. Deska Asus P2B rev1.12 + PII350@400 přes 115Mhz FSB. Bohužel je při některých taktech dělička do agp/pci poněkud méně úspěšná a tak při 115 teče do PCI zhruba 38Mhz namísto 33. No a zde je kámen úrazu. Jak V1 tak V2 odmítá spolupracovat. V2 -> po 15sec ve 3D zásek, rozsype se obraz a nutný restart. V1 se sekne už při přechodu do 3D. To je u všech PCI verzí grafik taková citlivost na frq?
Doufam, ze nebude nikomu vadit kdyz se vratim k puvodnimu tematu. :twisted:

Teoreticky by V2 nemela vadit vyssi frekvence sbernice, Q3D prece vyrabela AGP verzi, cili beha na 66MHz. V praxi jsem se nikdy nesetkal s tim, ze by V2 na pretaktovanym PC nejela. Schvalne az nekdy budu taktovat na 440BX, tak vyzkousim vliv na voodoo dvojky co tu mam.

Ale je fakt, ze Obsidian AGP vic nez tech 66MHz nesnene - kdyz jsem ho dal do testovaci sestavy (FSB 180 -> AGP 71,5 MHz), tak v systemu vubec nebyl videt. Po snizeni na 166 beha bez problemu.
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

Příspěvek od Bob van Sikorski »

zažil jsem pár nativně-agp karet, které taky 71,5MHz nedaly, zatímco třeba 68MHz ještě jo. možná máš pravdu, ale nemusí toto konrétně být příčina u Q3D. ostatně nejelo to v tom agp přes nějakou děličku, aby samo voodoo na ní jelo na nějakých "jí blízkých" frekvencích??
Intel Core i5-10400F, 8GB DDR4, Radeon RX 6500 XT, 500GB SATA SSD, 4TB SATA HDD, 650W Fortron, FullHD VA Acer, Linux (od 2010), Olympus E-M10 III + 17/1.4, Ikonta 6x9. vg
Odpovědět