Testy all 3D karet
Moderátor: Moderátoři
Re: RE
vykupitel píše:COZE??? Hra ktera pouziva v enginu pouze PS a VS jde na dx7 karte??? Tak to cumim,ze by se nam z Hladise vyklubal nVidiot??
Héééééééééééj já nVidiot určitě nejsem . Jsem pouze realista 8) . Když nevěříš tak si to vyzkoušej Far Cry se samo přizpůsobuje grafárně a engin není postaven výhradně na PS a VS. OPTIMALIZACE
Mě je jedno co mi honí grafiku v PC, jestli nVidie, ATI, XGI nebo S3. Prostě beru to nejlepší. nVidii nemám rád kvůli její marketingové politice aneb "cheatuj+lži a když ti na to přijdou zase lži" , ale pokud udělá dobrou kartu ,tak si ji s klidem koupím. 3Dfx jsem měl svým způsobem rád a je to kus nostalgie aneb staré dobré časy, ale podívejme se pravdě do očí ,prostě to podělali a zaplatili za to. Je to už minulost a já se dívám dopředu. Je to sbírka veteránů ,kterou si můžu dát na okrasu na zeť a vzpomínat na staré dobré časy. Thats all.
Všechno jednou končí......
Oblak píše:Hladis: musím ti oponovat.
Pravda, na voodoo 5 si asi far cry nezahraješ, ale na moji DX 8 GF3 vypada far cry voda hrozně, hůře než v morrowindu.
Jinak chtěl bych vidět screen z far cry na GF2MX 32 MB asi to žádná sláva nebude.
Myslel jsem Morrowinda s vypnutým PS ,protože to GF2 MX nezvládá a to samé je i u Far Cry.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No jo, FarCry - ale říkals něco o dobových testech . Tady jde o nynější soft. podporu. Cokoli běhá na MXku by se solidníma driverama mohlo běhat na VSA. T&L lze emulovat (a s dostatečným CPU je i rychlejší, než na MXce) a cube mapy lze určitým způsobem ošetřit taky. Jinak můj názor je ten, že na FarCry jsou slabý i čipy jako R3x0 a NV3x (@60FPS daj pouze NV40 a R420), takže uvažovat zde o takhle starých kartách vůbec nemá smysl.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Problém emulace T&L? Jakto? Problém je, že to nikdo ještě neudělal A kdoví jestli udělá. Stačilo by to třeba vykuchat z 3D analyze, trošku natweakovat a bylo by (i když autorovi by se to zřejmě nelíbilo )
Naposledy upravil(a) no-X dne pon srp 02, 2004 1:02 pm, celkem upraveno 1 x.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Re: Testy all 3D karet
Sorry za offtopic, ale ty vysledky KYRA tady by mi nedali spat.
To byly asi nejake hodne rane ovladace? Jake bylo jejich presne oznaceni (to ctyrciselne mne nic moc presne nerika)?
Pro jistotu a pro ospravedlneni te karty, test na jeste slabsim CPU a jeste kompletnejsi (KYRO vs GF2 MX):
http://www.3dcenter.de/artikel/kyro/
(asi 19 her te doby)
To byly asi nejake hodne rane ovladace? Jake bylo jejich presne oznaceni (to ctyrciselne mne nic moc presne nerika)?
Pro jistotu a pro ospravedlneni te karty, test na jeste slabsim CPU a jeste kompletnejsi (KYRO vs GF2 MX):
http://www.3dcenter.de/artikel/kyro/
(asi 19 her te doby)
Hladis píše: Quake III timedemo PIII - 800/Abit BE6-II/256Mb RAM
1024*768 32 -High kvalita.
STM kyro 3130drv. ------------38 fps.
V5500 ---------------------------64,1
GF2 MX 5,30drv.----------------39,7
1024*768 16 -normal kvalita
STM kyro 3130drv. ------------62,6 fps.
V5500 ---------------------------84,4
GF2 MX 5,30drv.----------------73
Čeče jsou to už 4 roky a já si to nepamatuju ,takže nevím jaké to jsou přesně drivery, ale asi nějaký z prvních, protože jsme ty karty brali hned jak to vyšlo, otestovali a prodali. Kyro v tom testu dopadlo blbě ovladače stály za prd a výkon taky nic moc, tak se další kusy neobjednávali. To číslo driverů mám napsaný v papírech a napsal ho i sem. Cenu Kyra 1 si bohužel nepamatuju
Nejvíce mě štve ,že těch testů jsem měl více a ve více hrách. Nějak je nemůžu najít Třeba test Kyra II tam znatelně chybí
Nejvíce mě štve ,že těch testů jsem měl více a ve více hrách. Nějak je nemůžu najít Třeba test Kyra II tam znatelně chybí
No nastesti ten test na 3Dcenter je celkem kompletni a v tolika hrat tehda nikdo krome nich snad ani neumel testovat.
Mozna proto ta karta (Kyro) uspela daleko lip na zapadnich trzich nez u nas, kde zaprve byli strasne moudri recenzenti, kteri znali Quake III v 16bitech a 3DMark.
K tem driverum,ony se totiz znacily myslim uz oddavna jako 1.xx.xxxx, tak sem prave trochu zmatenej. A odsoudit podle ranych driveru hned kartu? Co na to rict, to je jako odsoudit vsechn Rivy a prvni GeForce, protoze Riva 128 mela obraz k zbliti PowerVR nikdy nebylo jako S3,oni ty drivery vychytali docela rychle na to, ze to byl vlastne uplne jinej nez tradicni rendering.
Ale vratte se k tematu, jen jsem jen na tomhle miste chtel rict, ze ty vysledky, co tu jsou, to hodne zkreslovali. Nic vic
Mozna proto ta karta (Kyro) uspela daleko lip na zapadnich trzich nez u nas, kde zaprve byli strasne moudri recenzenti, kteri znali Quake III v 16bitech a 3DMark.
K tem driverum,ony se totiz znacily myslim uz oddavna jako 1.xx.xxxx, tak sem prave trochu zmatenej. A odsoudit podle ranych driveru hned kartu? Co na to rict, to je jako odsoudit vsechn Rivy a prvni GeForce, protoze Riva 128 mela obraz k zbliti PowerVR nikdy nebylo jako S3,oni ty drivery vychytali docela rychle na to, ze to byl vlastne uplne jinej nez tradicni rendering.
Ale vratte se k tematu, jen jsem jen na tomhle miste chtel rict, ze ty vysledky, co tu jsou, to hodne zkreslovali. Nic vic
Ty testy byly pro naši vnitřní potřebu a z nadšení. Nikde nebyly publikovány. Jinak já Kyro neudsuzuju. Tohle nám prostě vyšlo a dál jsme se tím nezabývaly jelikož o ně tady v čechách nebyl zájem . Z netu jsme věděli ,že to není špatná alternativa k GF ,ale věděly jsme taky ,že je za dveřmi nástupce a to bylo jiný kafe. Jenže opět byl o Kyro II menší zájem než o GF2MX .
Taky se pridam se svyma hruzama, kdy jsem byl jeste mlady a nezkuseny - ale aspon mne tehda presla chut testovat grafiky - pote co jsem zjistil co to zere casu. Takze Kyro, GF2MX a Savage 2000 v 3DMarku2000 - viz. http://82.114.193.227/vga/savage/3dmark/3dmark2000.htm
a voodoo2 vs Savage 3D v 3DMarku99 - ach ta nostalgie
http://82.114.193.227/vga/savage/3dmark/voodoo2.htm
a voodoo2 vs Savage 3D v 3DMarku99 - ach ta nostalgie
http://82.114.193.227/vga/savage/3dmark/voodoo2.htm
Sbírka na http://vlask.vgamuseum.info/
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
3D Mark 1999 celkem jde, ale 3D Mark 2000 je z celé série nejméně objektivní. Ještě jsem neviděl, aby si někdo hrál T&L hru na kartě s HW T&L podporou, ale v 16bit barvách - což je def. nastavení benchmarku. To samozřejmě nahrává nV Hardwaru, který měl v 32bit barvách větší propad než konkurence, ale měl první T&L. Kdyby šlo o běžné hry z té doby, tak by kyro vyšlo líp než GeForceMX.
-
- Kontaktovat uživatele:
a poznate toto? http://www.tommti-systems.de/start.html 3d analyze s tym si zahras aj far cry na com kolvek sice neviem ako ale ide to:)