Já to jednou zkusil a nestálo to za nicps47 píše:3dmarky nemam v oku,moc ich totiz nehram
Připravovaný test grafických karet - připomínky
Moderátor: Moderátoři
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě potřebuje lepší procesor A podle dosavadních výsledků na tom není moc špatně. Ale to by nebylo tak divný, spíš tohle:T613 píše:u te fury maxx je to nejak moc ne?
ja jsem ji doma mel taky a vykonem teda nijak neoplyvala
Ke každý kartě jsem chtěl použít poslední dostupný drivery, aby to bylo spravedlivý (skoro v každý hře je v infotextu napsáno >nainstalujte nejnovější ovladače< takže i tak by to sedělo). Rage 128 PRO a Rage Fury MAXX - poslední drivery 4 roky starý, vše běhá. Kyro - poslední oficiální drivery skoro 2 roky starý, ale běhá. GeForce MX - drivery starý pár dnů, WHQL certifikovaný a:
3D Mark 2000: střídavě nenabíhá a háže požadavek o DX7 akcelerátor
D3D VillageMark: na obrazovce je vidět pouze logo, jinak nic (ogl verze OK)
Unreal: black-screen a zámrz, případně vykreslení první obrazovky zza po 40 vteřinách (každý další frame taky po cca 40 vteřinách), jendou to i najelo, ale bez většiny efektů... (pod opengl háže error a nenajede vůbec)
Unreal Tournament - totéž, co Unreal
nefunguje anizo
nefunguje FSAA 4x
Běhá 3D Mark 99, 2001 a Undying (kupodivu). Víc jsem toho zatím nezkoušel. Nejdřív jsem si myslel, že se mi po... instalace woken, nebo že to odchází disk/karta atp., ale stačily jedny vykopávkový beta drivery z CDéčky od inno3d, který jsem náhodou našel a Unreal i 3DMark běží...
Ať mi ještě někdo říká, že NV má skvělý drivery... 4 roky starý drivery od ATi a dva roky starý od PowerVR fungujou korektněji, než nový WHQL ovladače nVidie
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Nove NV drivery jsou pro nove NV karty. Ty stare jsou podporovany dost spatne. Doporucuju neinstalovat nove drivery, kdyz je jasne, ze z vasi karty vic nevymacknou.
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Jako nevim co si čekal. Nový drivery se prostě optimalizujou zase především na nový věci a to starý jde do pozadí. Instalovat o dost novější drivery než je cílový software je akorát víc problémů. Pokud testuješ jenom starý hry/benchmarky jenom na starym HW (což 2MX je), tak bys tam měl nahrát i starší drivery.no-X píše:Ať mi ještě někdo říká, že NV má skvělý drivery... 4 roky starý drivery od ATi a dva roky starý od PowerVR fungujou korektněji, než nový WHQL ovladače nVidie
Tohle neustálé hledání chyb na nVidii mi teda už moc objektivní/konstruktivní taky nepřijde.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
1) to jsou poslední oficiální drivery doporučované výrobcemswarm píše:Jako nevim co si čekal. Nový drivery se prostě optimalizujou zase především na nový věci a to starý jde do pozadí. Instalovat o dost novější drivery než je cílový software je akorát víc problémů. Pokud testuješ jenom starý hry/benchmarky jenom na starym HW (což 2MX je), tak bys tam měl nahrát i starší drivery.no-X píše:Ať mi ještě někdo říká, že NV má skvělý drivery... 4 roky starý drivery od ATi a dva roky starý od PowerVR fungujou korektněji, než nový WHQL ovladače nVidie
2) pokud nefungují, jak by měly, neměla by je nvidia nabízet
3) že by nakonec byla moje chyba, že drivery nefungujou?swarm píše:Tohle neustálé hledání chyb na nVidii mi teda už moc objektivní/konstruktivní taky nepřijde.
4) tohle je čistě chyba nvidie; unifikovaný drivery jsou sice pěkná věc, ale když na to vývoj nestačí, měl by GF1/2 z FW vypustit (což z marketingovýho hlediska ale nelze)
5) proč na Radeonu SDR tenhle problém nemám a novýma Catalystama jede všechno?
Stačí nazývat věci pravými jmény. Sem nemusím tahat ani sympatie a antipatie. Nové drivery ATi fungujou, drivery nV ne. Nebo jsem to snad napsal příliš zaujatě?
Já nic hledat nemusel. Ono se to objevilo samo a dost výrazně. Nemusím bejt šťoural, abych si všiml, že 2/3 aplikací vůbec neběžíswarm píše:Tohle neustálé hledání chyb na nVidii...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Chtěl jsem jen podotknout, že se mi moc nelíbí ten výsledek Kyra2. Mě to na K7S6A s XP1700 @ 2000 256mb DDR v tu chvíli jeli na 300mhz CL2, synchroně s CPU a nastavení dále bylo to jejich Ultra(nevím, co to v praxi přináší, ale trochu to pomůže). Taky WIN98se s DX90c. A mám tam 3600 bodů. Nechceš zkouknot něakej jinej Driver? Já jedu na verzi 4.0.100.1190 a nemůžu si stěžovat. Akorát detaily, kvůli kterejm upřednostňuji V5. Na Kyru nejde Halo, W40k, a v DOOM3 je sice tak o 25% rychlejší, ale některá místa maj chyby. Respektive všechny displaye, které jen zrní, ale není skoro, někdy úplně vidět to písmo pod tím zrněním. A to hlavní: Nemá API Glide
Ps. K těm driverům Nvidie: Hm, jestli jsou to ty poslední pro WIN98 tak mi dělali taky problémy, ale na NV40, GF2MX běhala OK. Bylo to docela srandovní. V naprosto libovolnou dobu si to totiž usmyslelo, že to prostě nemá žádnou paměť na textury, najednou je to nacpalo do RAM přes AGP texturing(no to byl výkon) a tak po 10sekundách to lehlo úplně, nebo s hláškou out of video memory, takže tyhle drivery nebrat.
Ps. K těm driverům Nvidie: Hm, jestli jsou to ty poslední pro WIN98 tak mi dělali taky problémy, ale na NV40, GF2MX běhala OK. Bylo to docela srandovní. V naprosto libovolnou dobu si to totiž usmyslelo, že to prostě nemá žádnou paměť na textury, najednou je to nacpalo do RAM přes AGP texturing(no to byl výkon) a tak po 10sekundách to lehlo úplně, nebo s hláškou out of video memory, takže tyhle drivery nebrat.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasně. Kyro se dá velice dobře škálovat použitým procesorem (je to v podstatě věcí tý architektury, u série PCX to bylo považovaný spíš za nedostatek, protože přijatelný výkon podávala až na rychých sestavách). A rychlý DDR (neměl jsi i vyšší FSB?) dávají dost. Podle mě je ten výsledek odpovídající Driverama to není, tyhle jsou v pohodě, už jsem na nich kyro jednou testoval.XAN píše:Chtěl jsem jen podotknout, že se mi moc nelíbí ten výsledek Kyra2. Mě to na....
Oni to zdaleka nejsou jediný problémový drivery. Co si pamatuju z testování, tak třeba ještě 66.81 na 6800 přepnuly konfiguraci pips na 8x2 (16x1) a krom 3DMarku (pro kterej to znamenaslo nárůst) se propadl výkon ve většině aplikací až na 50%. 65 série zas měla problémy s UT04 při FSAA/AF, nebo 70.40 a chyby v pixel shaderech na FX. Ono je těžký dělat najednou drivery pro několik generací karet s tak odlišnou architekturou, ale nevidím rozumný důvod, proč by nV nemohla z balíku vypustit podporu GF1/2/3/4 a rozdělit drivery třeba na Detonators (GF1/2/3/4) a ForceWare (GF-FX/GF6)...XAN píše:Ps. K těm driverům Nvidie: Hm, jestli jsou to ty poslední pro WIN98 tak mi dělali taky problémy, ale na NV40, GF2MX běhala OK. Bylo to docela srandovní. V naprosto libovolnou dobu si to totiž usmyslelo, že to prostě nemá žádnou paměť na textury, najednou je to nacpalo do RAM přes AGP texturing(no to byl výkon) a tak po 10sekundách to lehlo úplně, nebo s hláškou out of video memory, takže tyhle drivery nebrat.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
..ja len pridam malu poznamocku,ked som mal mx400,mal som VECNE problemy s drivermi.od chyb v hrach az po nenabiehanie celeho systemu,co je celkom sila.posledne drivery kt som mal (predtym nez som tu kartu zhnusene vykopol-za nejakych smiesnych 550Sk,co je este menej ako som dal za v2 od Oblaka ) boli myslim 40.72,a na tych konecne vecsina aplikacii behala slusne..k novsim ovladacom sa nevyjadrim,nemal som moznost testovat osobne.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsi si jistý? Ale pokud by ji byl někdo ochoten darovat pro testovací účely, bránit se nebudu-HoNY- píše:co takhle K7S5A rev 2.0 ma ofic 333FSB a vali v ni bartík
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš zůstat v klidu, jeden bartik je v mojí primární sestavě (2600+, superlock a nejde ani moc taktovat - maximálně jsem z něj dostal 11,5*200~3400+, jenže na 1,950V ) a v případě potřeby by mohl jít do testovací sestavy.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
ja objednaval z vyprodeje (extrapoint) 2ks K7S5A (593Kč) a misto ni mi dosla K7S5A 3.1 a K7S5AL Pro rev 5.0 (za kterou chteji kolem 1K) ma celkem 10 USB (6x 2.0, 4x 1.1) existuji na ni taky natuneny biosy... mel jsem v ni strcenej svuj... aůe stejny problemy jak predtim.. musi se dratovat... dal jsem ji kamosovi do 1600+ palominano-X píše:Jsi si jistý? Ale pokud by ji byl někdo ochoten darovat pro testovací účely, bránit se nebudu-HoNY- píše:co takhle K7S5A rev 2.0 ma ofic 333FSB a vali v ni bartík
je to fakt povedená deska, kdyby prisla o 3 roky driv poslala by do sracek vsechny ASUSshity a jim podobny
bohuzel k dokonalosti ji chybi diry na zalmana
http://www.ecsusa.com/products/k7s5a_pro.html
//edit: vsem se omlouvam a prepsal jsem se myslel jsme 5.0 a npsal 2.0 ale jinak palti co sem napsal
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Fsb bylo samozdřejmě 150. DDR musí běžet synchroně, jinak je třeba DDR400 pomalejší, než 266, když nejede synchroně.
Můj názor na nejlepší desku týhle doby je K7S6A. Nemá sice SDR, ale výkon parádní. Když testuji MB, zajímá mě pro začátek hlavně jedna věc, a to výsledek v CPUmarku99. Když dám na týhle desce 11x150 a dá mi to 153 bodů, pak tam hodim něakou Via kt266 a dá mi 138 tak ostatní testy ani dělat nemusim. Konkrétně ta VIA kt266 si myslím, že je jen KT133 s podporou DDR i SDR, respektive jen SDR něakym způsobem emulovanym DDR, protože s 150 SDR mě dala 137 bodů a s DDR 300 to bylo 138 bodů, jenže DDR mělo na týhle frekvenci latenci 2 a SDR 3. Nevím, jak si v tomhle ohledu vede K7S5A, ale uznávám, že je to asi nej. deska s kombinovanou pamětí.
Můj názor na nejlepší desku týhle doby je K7S6A. Nemá sice SDR, ale výkon parádní. Když testuji MB, zajímá mě pro začátek hlavně jedna věc, a to výsledek v CPUmarku99. Když dám na týhle desce 11x150 a dá mi to 153 bodů, pak tam hodim něakou Via kt266 a dá mi 138 tak ostatní testy ani dělat nemusim. Konkrétně ta VIA kt266 si myslím, že je jen KT133 s podporou DDR i SDR, respektive jen SDR něakym způsobem emulovanym DDR, protože s 150 SDR mě dala 137 bodů a s DDR 300 to bylo 138 bodů, jenže DDR mělo na týhle frekvenci latenci 2 a SDR 3. Nevím, jak si v tomhle ohledu vede K7S5A, ale uznávám, že je to asi nej. deska s kombinovanou pamětí.