Shanim nefunkcni HW

není co dodat

Moderátoři: no-X, Moderátoři

Odpovědět
Ren
VIP

Shanim nefunkcni HW

Příspěvek od Ren »

Zdar, rikal jsem si, ze tohle bude to nejlepsi misto, kde se zeptat.:-) Shanim velke mnozstvi nefunkcniho nebo nepotrebneho hw, idealne za odvoz/postovne nebo nejaky maly baksis. Vim, ze se hw casto vykupuje na vahu, par z vas se tu o tom zminovalo. Jde mi o proof-of-concept chemicke extrakce zlata, tudiz by to mel byt hw se zlacenymi konektory, kontakty etc. Uz na par desetin gramu je treba velka spousta chemie, vybaveni a samozrejme toho srotu, takze to neni zrovna prakticky postup, ale jak rikam, jde me vic o PoC nez prakticky uzitek, konecne, o prakticnosti 3Dfx ve Win10 v roce 2015 by se taky dalo polemizovat a stejne to delame.:-D Takze, mel by nekdo napad?
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Re: Shanim nefunkcni HW

Příspěvek od Gringo »

je tomu tak tri roky zpet, co jsem tu nabizel stary HW (funkcni i nefunkcni). jutes tak dlouho sliboval, ze si 30kg odveze, az jsem ho nakonec odvezl ja - do srotu:-)

Bohuzel tak prvni PoC bude asi spocivat v uskutecneni transakce:-)
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

A jeje, no to je skoda, minuli jsme se o tri roky.:-) Treba by jeste nekdo neco nasel..?
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo »

No a tom je nejhorsi, ze je tomu sotva mesic, co jsem ten HW odvezl:-) Takze ne o tri roky, ale o mesic:-(
Rozhodil jsem site, ale uz nejsou tak huste jako driv, treba se neco najde.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Sakra, no to je jina! Jeste o min, pred tremi tydny jsem zacal shanet tygliky pro taveni kovu, takze jsme se minuli asi o tyden. No to je pech! Kam jsi to odvezl, nekam do sberneho dvora?
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo »

Poslal jsem to na dvakrat tady tomuhle manikovi

http://vykup-pc.cz/

Kdovi, co s tim dela;)
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

No coby, prebira se v tom..:-D
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

radia sa medzi to aj zdroje eurocase? :D
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Tam se bojim, ze bychom zlato asi pohledali..:-) Copak, mas jich valnik a nevis, co s nimi?
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

mam tu kadejake zdroje, aj fotron piskajuci, a hlavne zakladovky z pc a notasov... ale posta ta vyjde viac ako to zlato co je v tom alebo mozno ani neni v tejto ultralacnej dobe, posledne co rozberam notbuky tak su aj panty z plastu :)
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Jj, ted mi jde 30kg PSU ze Slovenska, ale vyplati se to jen proto, ze jsou funkcni. Na hobby jako je novodoba alchymie by se to moc nevyplatilo.:-)
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Znam cloveka po mailu co jednou za pul roku objede pulku moravy a pak odveze plnej vozik+kufr HW nekam do vykupu. Asi si tim dobre privydelava. Ten urcite tvou pozadovanou hmotnost mit bude. Problem je v tom ze nevim za kolik ti to pusti.
Ja mam ted jen jednu poloprazdnou bednu (od pc) vadnych desek, ale jeste z nich nejsou odpajene chipsety s integrovanýma grafikama co si schovavam a fakt nevim kolik to vazi. Navic to nebude reprezentativni vzorek kdyz tam budou chybet ty nejvetsi cipy.

Co sem slysel i od jineho cloveka co delal primo ve firme co to likviduje a rikal ze meli i nejaky analyzator slozeni, tak nejvic zlata/platiny/drahych kovu atd je ve starych keramickych procesorech (tzn max P1/K6-2), v novejsich plastovych uz je to pry slabota (plati cim starsi, tim lepsi). Vsak jsme taky po protekci jednou kupovali procesory z podobne sberny a prodali nam to ale jen pri cene 1000kč/kg, což se pořád dalo, protože procesory moc neváží, ale to už je dávno.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Me nejde o zadny reprezentativni vzorek, ale o proces samotny. Navic kvuli postupu /kyslicena lazen AR, extrakce z roztoku, obloukova pec/me zajima spise platovani, takze mi jde hlavne o konektory na deskach, pridavne karty a pod, nez soucastky obsahujici zlato uvnitr, takze desky a karty obrane o soucastky jsou vlastne idealnim vstupem, kdy obvykle odrezu jen edge konektor samotny, usnadnuje to manipulaci. Jinak nejvetsi obsah zlata melo snad Pentium MMX, jestli si vzpominam spravne.
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Nejvic zlata obsahuje Pentium Pro, protoze pouzdro obsahuje dva samostatne kusy kremiku - jadro + cache. Bohuzel cena je diky tomu hodne vysoko a je docela problem je kupovat na sberatelske ucely.
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

je to asi jako by jsi se zeptal cigana jestli ti neda zadarmo kontejner srotu ...
Odpovědět