Spammerům se nějakým způsobem podařilo překonat registrační překážku v podobě otázek a odpovědí. Po celém světě se dnes objevily téměř na každém phpbb3 fóru desítky až stovky nově registrovaných spambotů.
I když to phpbb tým popírá, tak se zdá, že spamboti dokážou odpověď na otázku zcela obejít. Podle týmu prý už umějí odpovídat na jednoduché otázky, případně mají databázi, se kterou pracují a kterou zásobují kombinací otázek/odpovědí reálné osoby (jakmile se odpověď dostane do databáze, boti s ní mohou pracovat).
Osobně se mi to nezdá pravděpodobné, protože jsem zkusil změnit otázku a odpověď - nový spambot byl pak na fóru zaregistrovaný snad do půl minuty, což imho používání lidského faktoru k vytváření nějaké databáze vylučuje.
Zkusil jsem ještě do anglického formuláře zadat jako správnou odpověď zcela nesmyslnou kombinaci slov a písmen (což fakticky znemožňuje registraci komukoli) a čekám na výsledek.
Pokud by se v nejbližší době neobjevilo funkční řešení, pozastavím dočasně registrace.
Spam a možné pozastavení registrací
Moderátor: Moderátoři
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Spam a možné pozastavení registrací
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spam a možné pozastavení registrací
Takže máme jasno, i když jsem nastavil zcela nesmyslnou a nesouvisející odpověď na otázku, za pár minut se zaregistroval další. Nějakým způsobem zřejmě celý proces obcházejí...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz