A zase ta redukce...

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Odpovědět

Kolik by jste byli ochotni "vrazit" do plne funkcni kopie AGP2PCI redukce?

Anketa končí za úte zář 28, 2004 10:41 pm

mene nez 500
4
24%
mene nez 1000
5
29%
mene nez 2000
6
35%
mene nez 5000
2
12%
k certu s najmem, tohle musim mit (ehm, libovolne)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 17

havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ve vedlejsim threadu jsem narazil na tohle:
ps47 píše:jj,asi hej..v kazdom pripade som s tym neratal,a keby som to bol vedel dopredu,asi by som tych 200e nevysolil..
Obrázek
ta redukcia je presne tato tu (na Kurouto Shikou nevyzera,asi je noname,ale robi ich aj startech):
Ren píše:Vis, ze na prestavbu na AGP2PCIe by stacilo pouze vymenit konektor pro kartu, kdyby to bylo mechanicky mozne? Ach jo.

Takze by opravdu stacilo vzit treba obycejnej PCI riser, ustrihnout PCI a misto nej pripajet AGP slot? A pak jen zapojit do PCI-e -> PCI redukce a hotovo? A nebo rovnou do 3,3V PCI-X slotu, to by bylo jeste jednodussi. :)

Obrázek

Obrázek

Na podobne zbastlenou redukci jsem dokonce narazil na netu, je tam i zapojeni:

Obrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

nic nieje nemozne,mam pocit ze Ren tu niekde aj spravil odhad ceny a prace,a aj ked to nebolo zdarma,nebola to ani ziadna katastrofa..pre niekoho kto ma skill,cas a peniaze by to nemal byt neprekonatelny problem.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Dobre ty..:-) Takhle hardcore zpusob jako strihat ribbon/raiser me nenapadl, ale ano, bylo by to reseni. Jde vlastne porad dokola o to same. AGP je predratovana PCI doplnena o par fci, a ty jsou problem. Voodoo 5 nevyuziva ani side band addressing ani address remapping, to je duvod, proc 3Dfx karty jsou idealnimi kandidaty do techto adapteru. Cokoli novejsiho (ac stale jeste na AGP 1.0) uz rozsirene fce vyuziva a vyzadovalo by to masivni upravy driveru. Takze vlastne to, ze 3Dfx si z AGP vzalo jen vyssi takty a nezvladlo implementovat rozsirene fce zajistuje jejich kompatabilitu s temihle dnesnimi hratkami.
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

ok, diky za potvrzeni. :)

Jeste otazka.... vzhledem k absenci tech dvou svabu, ktery jsou na original AGP2PCI, bude tohle pouzitelny jen v deskach s pci(-x) 3,3V - to je mi jasny. Predpokladam, ze staci jen tu bastl redukci strcit do slotu a deska si nastavi 3,3V signalling automaticky (ostatne podle typu konektoru by nemela umet nic jinyho). Je to tak? Nerad bych desku nebo kartu odpalil. :?:

http://www.iamxtreme.net/andre/WS-Pro/4.JPG
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Nerad bych kecal, uz to bude nejaka chvile, co jsem videl PCI specs a mel mobo co se jezilo sondami..Ale jestli se pamatuju spravne, neni to tak, ze by si deska nastavovala 3.3 nebo 5V, ale je dano konektorem, resp. jeho realizaci a klicovanim, jaky signaling pouziva, tecka. Prepinani si pokud vim musi resit karta, pokud neni universalni, jeji klicovani musi odpovidat signalingu, pro ktery je vyrobena. Pokud mas prece jen pochybnost, v tom AGP.5 packu, co se tu nekde na nej vali link, je kompletni PCI spec, dle ktere je od 2.3 vys 3.3V signaling povinny a silne doporucoavny jako default (ac na to vyrobci dodnes z vysoka).
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..tak to bolo hodne rychle-prvy batch o chvilu pojde do vyroby. ma niekto od nas este zaujem? cena by sa mala pohybovat okolo 75e.
ObrázekObrázek
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Ano určitě.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps? To co je v tom threadu od Loeschzwerga ktery linkujes je kec. V 5V mobo AGP.5 OPRAVDU odpali kartu, rikal jsem to uz aspon 10x. Muzes mi tam zaridit login? Nove jsou disabled.

Jeste jednou. AGP.5 NENI final product, ale proof-of-concept. Dokoncit ho do stavu AGP2PCI je relativne trivka.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

poslal som pm adminovi, predpokladam ze to vybavi do niekolkych hodin.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: A zase ta redukce...

Příspěvek od ps47 »

ObrázekObrázek
Odpovědět