Dualboot XP/98 s 3DFx Voodoo
no hotova veda... radsej sa asi poobzeram po tom V3, ked budem mat velky stolik tak aspon pichnem dalsi monitor do nej v XPckach , a ani v 98ckach uz nebude treba prepajat kabel.uvidim ktora karta sa ponukne skorej za rozumnu cenu, a podla toho uvidime-googlujem aj tu zostavu AbitNF7 s V2 SLI ale nikde nic
Stara laska nehrdzavie
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no ked dnes robis nieco s 3dfx tak je v tom vzdy trocha alchymie,prave preto to maju niektori ludia tak radi
ak mas jednu voodoo2,strc ju tam a dokladne ju poopekaj,a ak to bude stabilne,zober druhu do SLI a mas to.to je najlepsie riesenie (len ako som povedal,proste nebezi na kazdom stroji)..a ked nemas tak mne sa tu vala jedna navyse,mozem ti ju pozicat na vyskusanie..
ak mas jednu voodoo2,strc ju tam a dokladne ju poopekaj,a ak to bude stabilne,zober druhu do SLI a mas to.to je najlepsie riesenie (len ako som povedal,proste nebezi na kazdom stroji)..a ked nemas tak mne sa tu vala jedna navyse,mozem ti ju pozicat na vyskusanie..
este k tomu dualbootu, co to je microsoft virtual machine?? 98ka ma vraj problemy s installom nad 512ram a 2,1ghz... http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
zatial to inac nehavam otvorene, nakoniec mozno poskladam extra pc na 98ky-v konecnom dosledku to mozno bude jednoduchsie
zatial to inac nehavam otvorene, nakoniec mozno poskladam extra pc na 98ky-v konecnom dosledku to mozno bude jednoduchsie
Naposledy upravil(a) Diwiak dne pát čer 08, 2007 7:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Stara laska nehrdzavie
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
No jaké problémy? No asi takovej že no boot BSOD i do nouzáku. Jinak tohle by šlo vyřešit třeba instalací alternativního memory manageru, rozumíš tohle je problem dos driveru himem.sys kterej si s tim neporadí. Win98 přistupujou k ram jako DOS. Výhodou je, že tenhle ovladač lze nahradit. Jsem dělal na 486 a P MMX , jsem ho nahrazoval QEMM386 driverem.... potřeboval jsem nad 600kb volný základní paměti, tak jsem ho používal k přenesení pár základních dos driverů do horní paměti a do ram. Problém byl, že poslední verze je z roku 97 tušim a umí jen 256mb ram, tim myslim, že když máš víc, tak prostě systém bude pracovat jako s 256mb, ale aspoň to bude fungovat. No to by na ty 3dfx věci stejně mohlo stačit.Diwiak píše:aka konf. to bola?? ze ci s tym boli nejake problemy vyraznejsie. tych 512ram sa da fixnut.XAN píše:Na taktu CPU nesejde to je kec a 512mb... no.... takhle oficiálně jo, ale mě Win98SE chodili bez problému na 1gb(a opravdu tam ten 1gb byl), ale s 2GB už byl problém....
Jinak kdysy kolovaly teorie, že win98 stejně nevyužije víc jak 512mb... no nevim teda, ale s 512mb ram se mi UT2004 a Doom3 na max detaily sekaly, samej swap. A když jsem tam narval 1gb, tak to šlo v klidu, tak jaký že to systém nevyužije, funguje to na 100%.
Jinak zkoušel jsem to na K8 s NF3 a nf4 ... 1gb vše ok, 2gb no boot. To samý s Core2 duo na Conroe865pe, a i teď na Nforce650I SLI. Mám teď jen 2x512mb DDR2 a win 98 jdou v klidu, ale až přidám další gb ram což bude za chvíli, tak se vsadim, že už nenabootujou.
nasiel som na nete akysi Win98 unofficial service pack-vies o tom cosi?? v infe pisu aj riesenie toho problemu s 512+ram+kopa kadejakych vylepseni(vraj)-ma to vyzna instalovat do systemu??XAN píše:Jinak zkoušel jsem to na K8 s NF3 a nf4 ... 1gb vše ok, 2gb no boot. To samý s Core2 duo na Conroe865pe, a i teï na Nforce650I SLI. Mám teï jen 2x512mb DDR2 a win 98 jdou v klidu, ale až pøidám další gb ram což bude za chvíli, tak se vsadim, že už nenabootujou.
http://exuberant.ms11.net/98sesp.html
takze myslis ze na uvedenej nF2, 1gb ram, 2.2ghz by to malo ist bez problemu??
Stara laska nehrdzavie
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ja to pouzivam,dokonca som si preto kupil win98se eng (pretoze na cz alebo sk verzi to nebude fungovat) cez ebay (za tych par korun mi to stoji).su to vsetky ofic. updaty od MS plus par tweakov navyse,napr aj ten fix pre systemy s 512MB a viac ram..neobsahuje exploder6 ani podporu pre usb disky,to treba nainstalovat extra.
co sa tyka voodoo2+nf2,pod 98se by to mohlo bezat pekne,ale jediny sposob ako to zistit na 100% je vyskusat to.ak to bude stabilne..mnam
co sa tyka voodoo2+nf2,pod 98se by to mohlo bezat pekne,ale jediny sposob ako to zistit na 100% je vyskusat to.ak to bude stabilne..mnam
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Pokud systém funguje, nic do něj nedávej, ( nic od MS ) - moje zásada.Diwiak píše:nasiel som na nete akysi Win98 unofficial service pack-vies o tom cosi?? v infe pisu aj riesenie toho problemu s 512+ram+kopa kadejakych vylepseni(vraj)-ma to vyzna instalovat do systemu??XAN píše:Jinak zkoušel jsem to na K8 s NF3 a nf4 ... 1gb vše ok, 2gb no boot. To samý s Core2 duo na Conroe865pe, a i teď na Nforce650I SLI. Mám teď jen 2x512mb DDR2 a win 98 jdou v klidu, ale až přidám další gb ram což bude za chvíli, tak se vsadim, že už nenabootujou.
http://exuberant.ms11.net/98sesp.html
takze myslis ze na uvedenej nF2, 1gb ram, 2.2ghz by to malo ist bez problemu??
A pokud máš win98se tak by to mělo bejt OK. Hrubší chyby měly jen první win98, tam bych o tom přemejšlel, ale to si spíš sežeň někde SE verzi než se trápit s prvníma 98. Jinak NF2 nevim, abych pravdu řekl nevim... na NF3 to byl problém obrovskej s voodoo2.
- gekko
- Senior member
- Kontaktovat uživatele:
No-X kablíky kdysi testoval http://www.3dfx.cz/articles/loopback_f.htmDiwiak píše:a to kde zozenies ze kvalitny, ved to bolo automaticky ku karte robili sa aj ine?? nejake lepsie??ps47 píše:..hlavne treba mat kvalitny pass-through kabel.
t
Je to cele v prdeli... ta voodoo 3ka pod 98ckami vobec nechodi cez D3D
takze dualboot nevysiel
este rozmyslam nad V2kou, ale to budu len dalsie problemy
a 98cky maju vela dalsich konfliktov zo zvyskom PC-problem so zvukovkou(starsie hry vobec nepoznaju, nechodi mi napriklad ani joystick v nich zapojeny cez gameport na zvukovke), daktore hry ani nejdu(mozno skrz 1GB RAM, resp. MHz na CPU)..
skoda
este ma vyznam kupit zvlast skrinku na 98cky-nejaky athlon 450, pci dosku, 128 RAM, atd..
takze dualboot nevysiel
este rozmyslam nad V2kou, ale to budu len dalsie problemy
a 98cky maju vela dalsich konfliktov zo zvyskom PC-problem so zvukovkou(starsie hry vobec nepoznaju, nechodi mi napriklad ani joystick v nich zapojeny cez gameport na zvukovke), daktore hry ani nejdu(mozno skrz 1GB RAM, resp. MHz na CPU)..
skoda
este ma vyznam kupit zvlast skrinku na 98cky-nejaky athlon 450, pci dosku, 128 RAM, atd..
Stara laska nehrdzavie