Opty píše:btw xane... co ten test?

Už jdu na to....... fajn, hotovo, udělal jsem primitivní test v Cpumarku 99, kterej podle mě dost dobře vystihuje herní výkon co se týče CPU power.
Testy jsem dělal na winschesteru 3000+ na default, jen jsem měnil frekvence pamětí. Takže, jakpak nám paměti bržděj A64.
DDR 200 CL2 - 212
DDR 266 CL2 - 218
DDR 333 CL2 - 222
DDR 400 CL2 - 224
A ještě pro srovnání vliv latence (řikam laicky rozdíl jen jako CL2 a CL3, ono je toho mnohem víc na nastavování latencí u těch pamětí ale to by byl rozpis na 2 listy)
DDR 200 CL2 - 212
DDR 200 CL3 - 204
Takže rozdíl mezi DDR 400 a 200 a to fakt 200 , čili 100mhz real je blbejch 6.6% což je naprosto zanedbatelné vzhledem k tý rychlosti. A hlavně na 200 nikdy nepojednou, já jsem Winschestera doteď jel jako 8x315 čili jely jako DDR315 CL2 a dostal sem z toho přes 300 bodů, lepší OC a výkon jsem nikdy nedosáhl, dokonce jsem dosáhl vyžší FSB a děličkou na DDR 333 než na 266. Limitem je tu prostě spíš ten řadič co maj K8 v sobě než ta moje paměť, která se vyloženě fláká, právě proto říkám, že je jedno jak drahou koupíš, stačí aby zvládala přes 300 na CL2 a je to. A vůbec nejzajímavější je, jak s rostoucí frekvencí klesá vliv tý prostupnosti na výkon, mezi 200 a 266 je to 6 bodů, pak 4, a mezi 333 a 400 nicotný 2 bodíky přitom nárůst je vždy o stejnejch 66. Prostě frekvence pamětí je to co K8 opravdu nepotřebuje, starej se hlavně o latence a bude hej.
Proto třeba nechápu lidi co se divěj, že socket AM2 je stejně rychlej nebo někde i pomalejší než 939 na stejnejch taktech i když má mnohem větší "prostupnost" pamětí. (Jo, vivala CL4 a 5 u DDR2)
Drobátko jsem doufal že příchod DDR3 přinese v budoucnu trochu pokrok a zvednou se frekvence a latence budou dobrý, ale prd, bude to stejně jak u DDR2 , zase se sníží voltáž(a to jako proč?) a zvednou frekvence na úkor latencí.. který budou fakt šílený, tenhle postup nechápu, tohle se může dělat u GK, kde na latencích moc nezáleží, počítá se hlavně ta hrubá prostupnost ale dělat takhle desktopovou ram je podle mě zhovadilost.