SSTV2_VIDEO_24BPP

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Odpovědět
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

SSTV2_VIDEO_24BPP

Příspěvek od no-X »

Tak jsem trochu experimentoval s SSTV2_VIDEO_24BPP na V2 SLI a moje výsledky jsou následující:

:arrow: Některé drivery pro V2 mají tento režim pevně aktivovaný, jiné ne. (to je objev :roll: )

:arrow: V obraze rozdíl je, ale na screenshotech ne, takže není možné výsledek na screenshotu dokázat (jediná možnost je fotka obrazovky)

:arrow: V 1024*768@75/85Hz zřejmě nestíhá RAMDAC a refresh padá na 1/2 (tj. místo 75 na 37Hz a míst 85 na 42Hz a monitor je "out of range")

:arrow: V 1024*768@60Hz také nestíhá RAMDAC, ale obraz je a výsledkem je známý růžovofialový hnus (screen1, screen2, screen3). Na screenshotech ale fialové zkreslení není, což dokazuje, že problém je v RAMDACu (obrázky jsem pořídil foťákem, zázrak to není, fotit obrazovku z ruky za denního světla mi ještě moc nejde :wink: )

:arrow: V 800*600 je vše v pořádku a "=1" vypadá opravdu jednoznačně líp. Screenshoty bohužel dělat nelze (resp. lze, ale rozdíl na nich není vidět), takže opět fotka:

sstv2_video_24bpp=0
Obrázek

sstv2_video_24bpp=1
Obrázek

Rozdíl je přecijen trochu vidět - při "=1" zmizely ty svislé barevné pruhy...

Závěr: V 1024*768 nepoužitelné (nestíhá RAMDAC), ale v 800*600 se jednoznačně zlepší kvalita obrazu...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Opty
Linux user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

o boze (= no-X :mrgreen: ) diky za tento prispevek!

zjistil jsem ze pokud mam v pc v2 sli a vypnu detekci sli (SSTV2_SLIDETECT=0 nebo v tweakeru) tak se mi s SSTV2_VIDEO_24BPP=1 objevi ruzovofialovy hnus

pokud je sli zaple tak je to i s SSTV2_VIDEO_24BPP=1 ok

uz uz sem chtel zakladat thread ale rek sem si ze nejsem lama a projdu si sekci o v2... no a udelal sem dobre :) se SSTV2_VIDEO_24BPP=0 to samozrejme zmizi... juchu

ani nevite jak se mi ulevilo... uz se mi v hlave honily cerne myslenky (jo a pokud sem objevil ameriku tak se dobrovolne hlasim na lame tydne)
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
BOSS
Zlobidlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BOSS »

jedna lama sa to pytala este pred tebou :twisted:
486 dx4
Voodoo I, II, III
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Jsem rád, že tohle téma trochu ožilo :-) Já jsem se s tím setkal prvně 13.10.2003, když jsem si pořídil Joytech Apollo 3D II k mojí předchozí ProComp G111 a s těmito drivery mi při nastvení vyšší refresh rate v tomto tweakeru zobrazovala v UT99 onen hnus. Když jsem prohodil karty, bylo to stejný, takže mi naštěstí došlo, že to není způsobeno poškozením karty (odpálený RAMDAC), ale že to je jiný problém, který se dá "vypnout". Díky lidem z fóra (ps47, Swarm, Ren a další) bylo možno trochu problém konkretizovat, ale problém se zprovozněním >60Hz s filtrovaným obrazem v 1024*768 stále vyřešen není a asi ani nebude :(
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

no-x> Myslis provozovat 1024x768@85 na V2SLI?
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

se zapnutým 24bit výstupem
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Po pravde si vzpominam jen velmi mlhave, ze jsme o tom mluvili..Pokud se to nastavi, jede vertical refresh rate na polovicni hodnote? Muzes mi poslat znaceni RAMDACu z karty na ktere je tohle chovani potvrzeno, prosim?
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Je to ICS5342, ale myslím že to dělá i TVP3409. Jejich datasheety jsou v sekci download.
Odpovědět